torsdag den 31. maj 2018

Hopferei Hertrich Veto Weisser Hai


Købt for 2-3€ hos Getränke Nordmann GmbH, Stralsund, 33 cl. flaske.

Parret Karin og Ralph Hertrich åbnede i december 2015 det nye håndværk bryggeri i Feucht, sydøst for Nåurnberg, med ølmærket Veto. Malten kommer fra Bamberg og humlen fra en frankiske producenter, der også tilbyder aroma humle fra hele verden ud over de regionale humlesorter.

Bryggeriets beskrivelse: (uddrag)
"Den hvide haj" er en tørhumlet weizenbock, hvor humlen spiller en afgørende rolle og dermed bidrager til en subtil bitterhed.
Alkoholindhold: 6,8%Oprindelig urt: 16,6 ° PIBU: ca. 35EBC: 25ufiltreret, overgæret
Malt: hvedemalt, bygmalt (München, pilsner, karamelmalt)Humle: Hallertauer Comet, Hallertauer MittelfrühGær: Weizengær (overgæret)

Naturligt uklar og orange-gul, skinner som solnedgangen på havet ligger dette hvede skum i glasset. Duften af ​​moden banan og let harpiksagtige aromaer giver dig appetit til den første slurk.På ganen, i første omgang omgiver behagelige saftige noter af banan og physalis sin tunge. Men denne harmoni ophører, fordi "den hvide haj" slår med humlearomaen Hallertau Comet der minder dig om blåbær og solbær.
Svagt skum. Aroma af citrus, græs, hvede banan og tyggegummi. Svagt karboneret, ufiltreret.

Smag af let bitter malt, går over i citrus, græs, hvede banan og tyggegummi. Mellem humlet, let sød.

Kraftig Weizen, som tyskerne kalder Weizenbock, med et utraditionelt præg - der er tydelige humlenoter af citrus og græs og lige så tydelig typiske sydtyske gærnoter af banan og tyggegummi. På trods af en (i Weizen-sammenhænge) pæn portion aroma- og tørhumle, balanceret til det let søde. En god og kraftfuld oplevelse og meget større pift i forhold til traditionelle tungere weizen. Mangler dermed den traditionelle blide og cremede smag - men det er rart med nytænkning, der i dette tilfælde fungerer. 4 store glas!

Bryggeri: Hopferei Hertrich
Øltype: Weizen (Weizenbock)

Ingredienser: Vand, bygma
lt (München, karamel), hvedemalt, humle (Hallertauer Comet, Hallertauer Mittelfrüh), gær.
ABV: 6,8%
IBU: 35
EBC: 25

Ingen kommentarer:

Send en kommentar