mandag den 28. maj 2018

Carlsberg Brewmasters Collection American Pale Ale

Købt for 12 kr på tilbud i Netto for 44 cl flaske.

Det var tilbage i 2014 at Carlsberg lancerede "trafiklys" serien og DØEs Ole Madsen var selvfølgelig begejstret modsat denne blogger, der selvfølgelig købte serien men morede sig så voldsomt over Carlsbergs reklamegas, at jeg aldrig fik anmeldt dem. Jeg mindes begrebet "solmodent malt" som det mest komiske, lige som titlen - "Brewmasters" som om det skulle borge for ekstra kvalitet at en "mester" eller "ekspert" kommer ind som autoritet, som fx "Kokken og Jomfruen", "Slagtermesterens Medister" eller "Dyrlægens Natmad". Kun Ole Madsens [6/6] favorit, IPA'en overlevede, men for et års tid siden kom der nye til.

Bryggeriets beskrivelse:
Brewmasters American Pale Ale er en blankfiltreret kobbergylden amerikansk pale ale med en fyldig skumkrone. Duften byder på en moden frugtig sødme og citrus i stil med passionsfrugt og vanilje. Bagved gemmer sig noter af malt og let ristet korn. Smagen er præget af en blød fylde med en ganske veludviklet eftersmag, der især markerer sig med bitterhed.
Meget svagt skum (der er hældt hårdt op). Aroma af korn, karamel og citrus. Svagt karboneret, filtreret.

Smag af let bitter malt, går over i karamel, citrus, blomster og korn. Svagt humlet, let sød.

Den kunne sagtens gå for at være en dåsebajer af lagertypen. Det er lykkedes Carlsberg at fremmane de typiske lager gær kornnoter i denne ale. I følge etiketten, står der med engelsk tekst, at den er tørhumlet med en unik blanding af humle fra den nye Verden! Javel, jeg havde ingen anelse efter at at have smagt den. Lidt citrus og blomster kan da anes, men det er virkelig svagt. Største problem er den svage maltsmag. Iflg. indholdsfortegnelsen fuldmaltet, igen er det lykkedes Carlsberg at gøre den lige så vandet som en dåsebajer. Kort sagt smagsløs! 2 glas!


Bryggeri: Carlsberg Brewery
Øltype: Amerikansk Pale Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle (tørhumlet), gær,
ABV: 4,6%

Ingen kommentarer:

Send en kommentar