tirsdag den 29. maj 2018

Boulevard Single-Wide I.P.A.

Købt hos Drankenhandel Tommelin, Ieper, 33 cl. flaske.

I 1984 var John McDonald på ferie i Belgien og fik smag for øl. Han gik på kunstskole og arbejdede derefter som tømrer, men tabte aldrig drømmen om gode øl. Ingen investorer troede på han idéer om ikke-industrielle øl i Kansas City, så i 1989 måtte han starte for egne penge med et brugt tysk 35-tønders bryggeri. Den første Boulevard Pale Ale tønde blev læsset på hans truck og afleveret i en lokal restaurant, der heldigvis var begejstret. Siden oplevede han kun fremgang og blev i 2014 en del af Duvel-Moortgat familien, som det så pænt hedder.

Bryggeriets beskrivelse:
Boulevard Single-Wide IPA er vores udgave af en stil, der stammer fra det 18. århundrede i Storbritannien. Denne amerikanske version kan prale af en hård kombination af seks humlearter, hvoraf nogle som tørhumling.
ABV Alkohol: 5,7%
IBUS Bitterhed: 57

EBC Farve: 16.2
Svagt skum. Aroma af citrus (tropiske frugter) og fyrrenåle. Svagt karboneret, ufiltreret.

Smag af bitter malt, går over i citrus (tropiske frugter), fyrrenåle og lidt karamel. Kraftigt humlet, bitter, let tør.

Fuldbyrdet am. IPA med vægt lagt på forskellige amerikanske humler med forskellige citrusnoter med lidt fyrrenåle som modvægt - subjektivt set måske 80-20% fordeling. Citrus frugter som hjerte og smagsløgene begærer, jeg fanger mest mandarin men også appelsin mm. Let tør smag, så groft sagt kan det smage som lige knap-modne frugter. Det lyder ildevarslende, men fungerer fint i denne sammenhæng. Noget tynd maltsmag, humlerne har fuld dominans. Frisk og pirrende, fint balanceret bitterhed. En smagssag om den er for citrus ensidig, hvilket jeg synes, så "kun" 4 store glas hvilket stadig gør den til en pragtfuld IPA!

Bryggeri: Boulevard Brewing Company (Duvel-Moortgat)
Øltype: Amerikansk IPA
 
Ingredienser: Vand, bygmalt, hvedemalt, sukker, humle, gær.
ABV: 5,7%

IBU: 57
EBC: 16,2

Ingen kommentarer:

Send en kommentar