mandag den 28. maj 2018

Carlsberg Brewmasters Collection India Pale Ale

Købt for 12 kr på tilbud i Netto for 44 cl flaske.

Det var tilbage i 2014 at Carlsberg lancerede "trafiklys" serien og DØEs Ole Madsen var selvfølgelig begejstret modsat denne blogger, der selvfølgelig købte serien men morede sig så voldsomt over Carlsbergs reklamegas, at jeg aldrig fik anmeldt dem. Jeg mindes begrebet "solmodent malt" som det mest komiske, lige som titlen - "Brewmasters" som om det skulle borge for ekstra kvalitet at en "mester" eller "ekspert" kommer ind som autoritet, som fx "Kokken og Jomfruen", "Slagtermesterens Medister" eller "Dyrlægens Natmad". Kun Ole Madsens [6/6] favorit, IPA'en overlevede, men for et års tid siden kom der nye til.

Bryggeriets beskrivelse:
Brewmaster India Pale Ale er en ravgylden ale med en tæt cremet og vedholdende skumkrone. Duften er frisk og præget af humleduft med toner af hyldeblomst. Smagen er balanceret maltet med en god efterbitterhed. Perfekt tørstslukker til brændende wokmad, grillet svinekød, indiske curries, shawarma, sandwich med smeltet ost, friteret fisk og burger.
Meget svagt skum. Aroma af citrus og fyrrenåle. Svagt karboneret, filtreret.

Smag af let bitter malt, går over i karamel, citrus og fyrrenåle. Mellem humlet, let bitter.

Iflg. etiket også tørhumlet med påstået bitterhed på [4/5] - så er det, jeg frygter en ikke-bitter bryg fra Carlsberg, for noget nær IPA-bitter, er denne bryg absolut ikke. Endelig lidt smagsbare humlenoter, de klassiske fyrrenåle vs citrus, der er bare alt for lidt af dem. Den svage humle er balanceret i forhold til den lette bitterhed, igen uden det ender på ægte IPA-niveau. Letdrikkelig og frisk og nu kommer jeg med en erkendelse: Hvis jeg er tørstig på en pub/værtshus, hvor Carlsberg er altdominerende, vælger den denne. Den smager da af lidt, blandingen og balanceringen fungerer trods alt - og så skal jeg nok lade være med at gentage, at ægte IPA-niveau når den aldrig. 3 glas og dermed den "bedste" i serien!Bryggeri: Carlsberg Brewery
Øltype: Amerikansk India Pale Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle (tørhumlet), gær,
ABV: 4,6%

Ingen kommentarer:

Send en kommentar