fredag den 4. maj 2018

De Landing Ikarus

Købt for 1,85 € hos Drankenhandel Tommelin, Ieper, 33 cl. flaske.

Projekt realiseret af tre venner fra Kortrijk-regionen, som lærte hinanden at kende under deres bioteknologiske studier i Gent. Befinder sig i Wevelgem, få km øst for Kortrijk.

Bryggeriets beskrivelse:
IKARUS blev vores første skabelse under mottoet: "Vi brygger, hvad vi kan lide at drikke". IKARUS blev et ægte håndværk quadrupel. Ikke mindre end fem forskellige malte giver øllen sin fylde og karamel noter. Tre belgiske humlearter giver en subtil frugt og en behagelig bittersød karakter. Derudover blev øllet komplet med stjerneanis, krydderier og lakrids. Denne krydderi-blanding giver IKARUS sin typiske aroma og komplekse eftersmag, der både er blød og intens samtidig.
Brygget til både den erfarne og mindre erfarne øldrikker, præsenterer vi dig denne moderne version af en belgisk klassiker, der kan nydes.
Mellem skum. Aroma af krydderier, lakrids og mørke frugter. Svagt karboneret, ufiltreret.

Smag af let sød malt, går over i krydderier (især stjerneanis), lakrids og mørke frugter. Svagt humlet, let sød.

Den gyldne regel inden for tilsætning af krydderier er (undtaget appelsinskaller og koriander i wit), at kan du tydeligt smage, hvilken krydderi, der er tilsat, så har du tilsat for meget. Denne regel brydes ganske tydeligt i dette tilfælde, endda med den farlige stjerneanis, der lynhurtigt bliver "for meget". Førnævnte stjerneanis er afdæmpet i den udmærkede aroma, hvor de mørke frugter går fint i samspil med lakridsen, men i smagen er stjerneanisen desværre altoverdøvende. Men en sød profil, ender det hele med at ligne en typisk dansk stærk juleale tilsat krydderier. Kun for de med sød tand og uden aversioner over for stjerneanis. 4 glas!

Bryggeri: Brouwerij De Landing
Øltype: Mørk Stærk Belgisk Ale

Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, stjerneanis, krydderier
, gær
ABV: 9,5 %  

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar