torsdag den 30. november 2017

Schiøtz Mørk Jule Ale

Købt på tilbud for 27 kr, normalpris 34,95, hos Super Brugsen for 75 cl flaske.

Theodor Ludvig Schiøtz (Wikipedia og bryggeriets site er uenige om fornavnenes rækkefølge) var grundlægger af Albani Bryggerierne, nu har Royal Unibrew lanceret hans navn som brand i en ny serie på nu seks bryg.

Bryggeriets beskrivelse:
BRYGGET MED SLÅEN, SOLBÆR, FIGNER OG SVESKER
En symfonisk belgier, tilsat lidt nordisk charme
En mørk fyldig belgisk inspireret dubbel der med garanti vil sætte gang i blodomløbet i de kolde vintermåneder. Men ikke nok med det, den vil også få gang i smagsløgene. Selvom vi har valgt flittigt fra hylderne i kornkammeret, med ikke mindre end 7 malte, så vil du nok blive overrasket over hvor nordisk forfriskende det er lykkedes at lykkedes os at brygge denne 8 % voksen-øl.
Det skyldes, udover valget af den Slovenske Savinskij Goldings som aromahumle, også brugen af slåen, solbær, figen og sveske som smagsgivere. Bare rolig, det er ikke noget der smager igennem, men det giver et mere friskt, inspirerende og komplekst smagsbillede.
Et meget passende kick til maven og den store julefrokost. Typisk Schiøtz.
Overgæret, 8,0%
To søstre lanceret til denne jul - Schiøtz Mørk Jule Ale og Schiøtz Jule IPA

Mellem skum. Aroma af mørke frugter. Svagt karboneret, filtreret.

Smag af sød malt, går over i mørke frugter i forskellige afskygninger. Svagt humlet, sød.

Et væld af forskellige mørke frugter i både aroma og smag. I første omgang føles det frisk og varmt, men efter et par slurke, må nyderen afgøre om det ikke er lige lidt for meget. Frugtsmagede er totaldominerende, jeg har svært at afgøre, om den egentlig er sød eller bitter samt at skelne de mange mørke frugter fra hinanden. Aromahumle og syv forskellige malte forekommer spildt ulejlighed. En mærkværdig hverken- eller måske frugtøl, der ikke falder i alles smag - i hvert fald ikke denne ølbloggers! Kniber sig til 3 glas!
De to julesøskende fra Schiøtz, 2017
Bryggeri: Royal Unibrew
Øltype: Frugt-/grøntsagsøl
Ingredienser: Vand, bygmalt, hvedemalt, muscovadosukker, slåenkoncentrat, figenpure, solbærkoncentrat,sveskepure, humle (Savinskij Goldings), gær
ABV: 8%
EBC: 100
IBU: 35

1 kommentar: