Caulier navnet, som ikke skal forveksles med Brasserie Caulier fra Péruwelz, kan dateres tilbage til 1842. Bryggeriet fusionerede i 1950'erne og lukkede helt i 1971, hvor bryggerierne Artois og Piedboeuf overtog resterne i en hemmelig aftale med statsminister Leburton, hvilket blev starten for InBev. I 2009 genopfandt en restaurationskæde navnet med i Edmond Cauliers ånd med såkaldte "sukkerfrie" øl - dvs. øl med mindre sukker end 0,5 g pr 100 ml/100g. - samt uden tilsætningsstoffer, farver osv. Brygges hos De Proefbrouwerij.
Bryggeriets beskrivelse:
Smag af nødder fra Brettanomyce-gær, violer, frugt og urter fra tørhumling og maltene.Svagt skum. Aroma af funky gær og karamel. Svagt karboneret, ufiltreret.
Denne øl er delikat og udvikler sig med en lang og fin smagspalette i munden.
Alkohol: 7,5%
Plato: 16,5
EBC: 40
IBU: 30
Kalorier: 35kcal
Smag af bitter og tør malt, går over i nød. Svagt humlet, bitter, tør.
Forholdsvis kraftig belgisk brown ale, nedgæret med lidt brett (hvilket er min hårde beskyldning). Ingen ristet malt, tydelig nøddesmag, ingen humle og kun et lille twist af brett gær. Synd og skam, lidt mere mod kunne pynte den kedelige brown ale genre, men brett tilsætningen er desværre marginal. Vel frisk men uforløst. 4 glas!
Bryggeri: Caulier Developpement (La Maison Caulier) brygget hos De Proefbrouwerij
Øltype: Sur Vildgæret Tripple/Wit/Pale Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær
ABV: 7,5 %
Ingen kommentarer:
Send en kommentar