søndag den 31. december 2017

Schiøtz Jule IPA

Købt på tilbud for 27 kr, normalpris 34,95, hos Super Brugsen for 75 cl flaske.

Theodor Ludvig Schiøtz (Wikipedia og bryggeriets site er uenige om fornavnenes rækkefølge) var grundlægger af Albani Bryggerierne, nu har Royal Unibrew lanceret hans navn som brand i en ny serie på nu seks bryg.

Bryggeriets beskrivelse:
Hvis du kan lide Schiøtz Gylden IPA, der vandt guld i 2016, så vil du elske vores Jule IPA.

Dansk julemad kræver sin øl. Og med denne Jule IPA, har vi sat alle sejl til. En voksen IPA, med en fornuftig styrke og en markant bitterhed (60 IBU), fra den udsøgte blanding af New Zealandsk Green Bullet, som vi har valgt til bitterhumle, samt lige dele amerikansk Simcoe, Citra og Pacific Gem, som vi bruger både som aromahumler i bryg-processen og efterfølgende i en kold tørhumling.
Udover humlerne har vi brugt sommerens bær og urter til at give smagen en særlig dyb men let frugtig karakter. Typisk Schiøtz.
Øllen er ufiltreret og den fyldige krop er skabt af ikke mindre end seks malte, domineret af dansk pilsner og pale ale malt.
Schiøtz jule IPA er et godt valg til de lettere juleretter og frokosten.
Overgæret, 7,0%
Svagt skum. Aroma af fyrrenåle, krydderier og karamel. Svagt karboneret, filtreret.

Smag af bitter malt, går over i fyrrenåle, krydderier og karamel. Mellem humlet, bitter.

Første duft øger forventningen - dejlig fyrrenåle blandet med krydderier og lidt karamel. Egenskaberne går igen i smagen, blandet med de tilsatte koncentrater af tranebær, hyben og havtorn. Det giver en udefinerbar ekstra bitterhed til den i forvejen bitre bryg. Det passer bare ikke rigtig, så skønt smager de tilsatte koncentrater ikke i forhold til ægte humle. Mange får måske smag nok i denne bryg, jeg havde helt undværet tilsætningerne. 3 glas!

De to julesøskende fra Schiøtz, 2017
Bryggeri: Royal Unibrew
Øltype: Frugt-/grøntsagsøl
Ingredienser: Vand, bygmalt, havre, tranebærkoncentrat, hybenkoncentrat, havtornkoncentrat, solbærkoncentrat, humle, gær
ABV: 7%
EBC: 40
IBU: 60

Ingen kommentarer:

Send en kommentar