onsdag den 22. november 2017

Caulier 28 Pale Ale

Købt for 1,49€ hos Delhaize, Namur for 33 cl. flaske.

Caulier navnet, som ikke skal forveksles med Brasserie Caulier fra Péruwelz, kan dateres tilbage til 1842. Bryggeriet fusionerede i 1950'erne og lukkede helt i 1971, hvor bryggerierne Artois og Piedboeuf overtog resterne i en hemmelig aftale med statsminister Leburton, hvilket blev starten for InBev. I 2009 genopfandt en restaurationskæde navnet med i Edmond Cauliers ånd med såkaldte "sukkerfrie" øl - dvs. øl med mindre sukker end 0,5 g pr 100 ml/100g. - samt uden tilsætningsstoffer, farver osv. Brygges hos De Proefbrouwerij.

Bryggeriets beskrivelse:
Citrus fra Simcoe tørhumling og brød fra maltaroma.
Bobler er tynde og lette. Ølen er tør som alle Caulier øl.
Smagen sætter sig forsigtigt i munden og giver dig en opfattelse af friskhed, der kommer fra den naturlige kulsyre, der eliminerer alle carbs.
Alkohol: 5%
Plato: 9
EBC: 8
IBU: 30
Kalorier: 28kcal
Svagt skum. Aroma af citrus (grape) og frugt fra gær. Mellem karboneret, ufiltreret.

Smag af bitter malt, går over i citrus (grape) og frugt fra gær. Mellem humlet, let bitter, tør, let alkalisk.

Amerikansk tørhumlet pale ale med belgisk gær. Bitterheden og humlesmagen er i den kraftigere del af genren, uden det er tæt på IPA. Den belgiske gær er til stede, men ligner nærmere en svag farmhouse end typsk belgisk, uden den dog kan betragtes som syrlig. Kraftigt nedgæret og tør, giver en god friskhed mens nogen nok står af. Desværre noget ensidig humle, den tørre grape er fin nok, men lidt modspil ville pynte. 4 store glas!


Bryggeri: Caulier Developpement (La Maison Caulier) brygget hos De Proefbrouwerij
Øltype: Am. Pale Ale

Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær
ABV: 5 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar