tirsdag den 21. november 2017

Boulevard Smokestack Series: The Calling IPA

Købt hos Drankenhandel Tommelin, Ieper, 33 cl. flaske.

I 1984 var John McDonald på ferie i Belgien og fik smag for øl. Han gik på kunstskole og arbejdede derefter som tømrer, men tabte aldrig drømmen om gode øl. Ingen investorer troede på han idéer om ikke-industrielle øl i Kansas City, så i 1989 måtte han starte for egne penge med et brugt tysk 35-tønders bryggeri. Den første Boulevard Pale Ale tønde blev læsset på hans truck og afleveret i en lokal restaurant, der heldigvis var begejstret. Siden oplevede han kun fremgang og blev i 2014 en del af Duvel-Moortgat familien, som det så pænt hedder.

Bryggeriets beskrivelse:
Double India Pale Ale
Opkaldet er en ubestridelig IPA, vi blev drevet til at brygge. Det er vores hyldest til ligesindede drømmere, eventyrlystne ånder og halvfyldte glas optimister. Det er også vores kraftigst humlede øl nogensinde, der sprænger ud med umiskendelige tropiske frugter og fyr humlearomaer og smag, der er understøttet med en lidt sød maltkarakter, der klæber til en skarp, tør finish. Vær opmærksom på dit opkald og nyd det.


IBU: 75
EBC: 12
Svagt skum. Aroma af fyrrenåle og citrus (tropiske frugter). Svagt karboneret, ufiltreret.

Smag af bitter malt, går over i fyrrenåle og citrus (tropiske frugter). Kraftigt humlet, bitter.

Typisk am. IPA med fyrrenåle vs citrus - det går aldrig helt galt. Balanceret med de tropiske frugter som svag vinder, dog ingen anden slags humlenote som fx græs eller noget, der giver tør humlesmag.  Den kraftige alkoholstyrke matcher fint humlestyrken, men på trods af den på papiret høje bitterhed, føles maltsmagen sød, præcis som bryggeriet selv skriver, hvilket ikke helt matcher humlestyrken. Ganske vellykket am. imp. IPA som jeg burde have drukket som frisk. 5 glas!

Bryggeri: Boulevard Brewing Company (Duvel-Moortgat)
Øltype: Imperial IPA
 
Ingredienser: Vand, malt, hvedemalt, sirup, humle, gær.
ABV: 8,5%

IBU: 75
EBC: 12


 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar