mandag den 21. august 2017

St. Sylvestre 3 Monts

Købt for 1,50€ hos Super U, fransk supermarked i Wormhout, 33 cl. flaske.

Bryggeri placeret i før den franske revolutions tid, i 1860'erne købt af Louis Devrière der giv i arv indtil 1920, hvor det blev solgt til nevø Rémy Ricour. I 1985 blev det til et aktieselskab, hvor Ricour-familien stadig har delvis ejerskab og ledelse. Mindst halvdelen af humlen er lokalproduceret og bestræber sig på at benytte lokale råvarer.

Bryggeriets beskrivelse:
Lys, gylden øl (8,5% alc./vol.)
En vidunderlig tilbagevenden til naturen med en smag af sidste år, dette er en øl, der er trukket i træ tønder til at fylde i mange krus i vores flamske barer!

Brygget ved tilføjelse af stærk og hjertelig flamsk humle, derefter gæret ved hjælp af overgær, der giver 3 Monts den perfekte afbalancerede smag mellem maltaroma, frugtagtig smag og bitterhed. Skummet er kraftigt, tæt og langvarigt.

Den bedste måde at smag på 3 Monts øl på er i en kølig kælder (som dem i vores flamske huse, der ligger mellem 8 og 12 ° C)!
Kraftigt, fintmasket blivende skum. Aroma af krydderier og lyse frugter (honning, banan). Kraftigt karboneret, filtreret.

Smag af let bitter malt, går over i urter, krydderier, let flødekaramel og lyse frugter (honning, banan). Mellem humlet, let bitter, let tør.

Igen en tung Bière de Garde fra St-Sylvestre, denne gang med mindre ristet malt end Gavroche, der ligger tættere på genrens ideal. Mindre karamel end førnævnte, omend let flødekaramel smages, det er dog den fyldige malt med humle og gær af belgisk karakter, der dominerer. Urter, krydderier med blanding af honning og banan fra gæren. Gør den dermed mere typisk og kunne lige så være være kaldt en Lys Stærk Belgisk Ale med let tørhed. Fin balanceret bitter- og tørhed, dog er aromahumlens blanding lige lovlig ensidig. Ved opvarmning får den en lidt mere sprittet smag. 4 glas!
Bryggeri: Brasserie de St-Sylvestre
Øltype: Bière de Garde
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær
ABV: 8,5 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar