fredag den 25. august 2017

Abbaye de Crespin Secret Des Moines Triple

Købt for 1,50€ hos Super U, fransk supermarked i Wormhout, 33 cl. flaske.

Det franske Brasserie Grain d'Orge, ikke at forveksle med det belgiske af samme navn, blev grundlagt i 1898 af Henri Vandamme som fusion af Ronchins fem bryggerier. Indgik i Brasseurs De Gayant i 1927 men fik navnet Brasserie Grain d'Orge i 2002, stadig under Gayant koncernen (hvis side er nede lige nu!).

Fra etiket:
Eftergæret i flasken og tørhumlet.
En hemmelig opskrift bevogtet i århundreder med et mystisk krydderi ... 100% naturlig lys øl med en frugtagtig aroma. Det er den rå humle under andengæringen, som giver den sin delikate aroma.
Kraftigt, blivende skum. Aroma af krydderier, blomster, citrus og frugt. Kraftig karboneret, ufiltreret.

Smag af let bitter malt, går over i krydderier, blomster, citrus og frugt. Mellem humlet, let bitter, let tør.

Temmelig blivende skum som først har lagt sig efter 10 minutter. Tydelige aroma- og tørhumle noter, uden bryggen bliver rigtig bitter, skulle den sammenlignes med en engelsk IPA, er aromahumlens styrke tæt på, mens bitterheden blot er ganske let og ikke modvarer - men dette er trods alt en trippel, der bortset fra ekstra aromahumle, befinder sig i den pænere ende. Gæren godkendt med sine nellikenoter og den er trods alt let tør. Smagsstyrken tilsvarer ikke alkoholsstyrken. For pæn og letdrikkelig, omend humlen giver et frisk pust. 4 glas!

Bryggeri: Grain d’Orge (Brasseurs De Gayant)
Øltype: Trippel
Ingredienser: Vand, bygmalt, glukose, hvede, humle, gær, antioxidant: ascorbinsyre
ABV: 8 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar