torsdag den 17. august 2017

Gavroche

Købt for 1,50€ hos Super U, fransk supermarked i Wormhout, 33 cl. flaske.

Bryggeri placeret i før den franske revolutions tid, i 1860'erne købt af Louis Devrière der giv i arv indtil 1920, hvor det blev solgt til nevø Rémy Ricour. I 1985 blev det til et aktieselskab, hvor Ricour-familien stadig har delvis ejerskab og ledelse. Mindst halvdelen af humlen er lokalproduceret og bestræber sig på at benytte lokale råvarer.

Bryggeriets beskrivelse:
Rød aleøl (8,5% alkohol / vol.), eftergæret i flasken.
Gavroche er en figur i Victor Hugos roman fra det 19. århundrede, "Les Misérables" _ en oprørsk, alligevel generøs lille laset slyngel, der lever af hans smarthed på gaderne i Paris.

Gavroche er en stærk rød øl, hvor den dybe maltsmag og den brede humlede smag er meget velafbalanceret; Og det hele yndefuldt accentueret af frugtagtig smag afledt af en særlig overgær. Dette er et sjældent fransk eksempel på en fransk ale, der er eftergæret i flasken.

Gavroche skal serveres med omhu (efterlad den fine gærsediment) ved ca. 10 ° C.
Kraftigt, fintmasket blivende skum. Aroma af karamel, krydderier og mørke frugter. Kraftigt karboneret, filtreret.

Smag af let bitter, let ristet malt, går over i karamel, brød, krydderier og mørke frugter. Mellem humlet, let bitter.

Ganske tung Bière de Garde, der tjenes bedst ved de anbefalede 10 ° C. Pænt med ristede malte, heldigvis uden sød karamel men som fyldig brød blandet med krydderier, som er eneste humlenote. Afsluttes med let mørk frugt fra gær, men det er den ristede malt og krydderier, der dominerer. Fyldig, varm, kraftigt smagende, ikke langt fra de bedre og tungere mørk stærk belgisk ale. Heldigvis uden at gå over til den søde side. 4 store glas!

Bryggeri: Brasserie de St-Sylvestre
Øltype: Bière de Garde
Ingredienser: Vand, bygmalt, hvedemalt, humle, gær
ABV: 8,5 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar