lørdag den 5. august 2017

Lottrup Stone Street IPA

Købt for 12 kr i Føtex for 50 cl. flaske.

Én af serierne, Royal Unibrew lancerede i 2015 navngivet efter de fusionerede bryggeriers grundlæggere, denne efter Malthe Conrad Lottrup, grundlægger af Ceres i Århus, 1856. I Lottrup serien har Royal Unibrew valgt at satse på særlige øltyper med "velsmag fremfor at eksperimentere" med udgangspunkt i den tidlige amerikanske bryggertradition. "Derfor er amerikansk øl en fusion af det bedste fra Europa.". Der er valgt et mix af amerikanske og new zealandske humletyper, men også med et par europæiske.

Bryggeriets beskrivelse:
ALK 6,0% VOL.
50 CL.
Malte: Pilsner, Münchner, Cara Munich og Cara Dark
Humler: CTZ Columbus, Green Bullet, Simcoe, Cascade og Mosaic
Sprød, humlet, bitter og frugtig. Sådan skal en amerikansk IPA være. Den klare ravfarve, det holdbare skum og den kraftige humleduft fortæller også, at her har du en ægte IPA. Men Stone Street IPA byder tillige på en mere markant maltbaggrund, et strejf af karamel og en lang, svagt frugtsyrlig eftersmag fra saft og skal af grapefrugt, som du ikke finder i andre IPAer. Værsgo og smag.
Mellem skum. Aroma af græs, fyrrenåle og lidt citrus. Svagt karboneret, filtreret.

Smag af let bitter malt, går over i græs, fyrrenåle, karamel og lidt citrus. Mellem humlet, let bitter.

"Sådan skal en amerikansk IPA være" skriver Royal! Nej, selvfølgelig ønsker de ikke brygge en ægte am. IPA!
  • Nej lad os hellere bruge nogle karamelmalte, karamel smager alle vores øl af, sådan skal det også være i en am. IPA.
  • Lidt havre for at skabe mere skum (som i forvejen ikke just er prangende).
  • Den smager af for meget, lad os fodre den med sukker.
  • En hel bunke forskellige eksotiske humler i, det ser godt ud...bare ikke for meget af det, det kan vores karamelelskende kunder ikke li'.
  • Der skal altid noget tilsætning i, vi prøver med grapeskaller selv om 80% af alle amerikanske humler kunne gi' samme note
Jeg spøger mig selv - hvorfor? Kunne være en udmærket am. IPA med mere humle, ren og fuldmaltet. Hvorfor er danske bryggerier så bange for at udfordre forbrugerne? En svagtsmagende - på alle punkter - og kedelig, karamel IPA wannabee. 2 glas!

Bryggeri: Royal Unibrew
Øltype: Amerikansk IPA
Ingredienser: Vand, bygmalt (Pilsner, Münchner, Cara Munich og Cara Dark), sukker, havre, grapefrugtkoncentrat, grapefrugt skaller, humle (CTZ Columbus, Green Bullet, Simcoe, Cascade og Mosaic), gær
ABV: 6 %

1 kommentar:

  1. Sjovt skrevet:-)
    Det er imponerende så stor forskel der kan være på etiket og indhold.

    SvarSlet