Købt for € 1,25 hos Famila, Lübeck for 50 cl. flaske med patentlåg
Bryggeriets beskrivelse:
Omkring århundrede årsskiftet var hvede og humle en sjælden vare i den bayerske skov. Wolfgang Pfeffer bryggede stadig den fremragende ale, "Damp øl". Han brugte ingen hvede, men kun bygmalt med lys brun farve. Med de dyre humle måtte der selvfølgelig spares. Den gærende med overgær i åbne trækar ved temperaturer på 18 - 20 ° C. Dette førte til en kraftig, hurtig kulsyre udvikling, der gav store gasbobler, så gav det indtryk, at øllet "fordampede." Deraf blev navnet "damp øl" født!Efter gæring blev den hældt i store træ tønder for lagring. Det var dybt i indhuggede kældre i bjergene, som stadig er i drift i dag. Ventilationskanalerne har været omkring ti meter udskåret af jord og sten, og sikret med en tør stenmur. De kan i dag ses foran indgangen til det historiske bryggeri. For 100-årsdagen for bryggeriet i 1989 blev damp øl atter brygget efter de traditionelle opskrifter af Wolfgang Pfeffer. Det modnes siden stadig i de gamle, dybe klippe-kældre.Svagt skum. Aroma af karamel og banan. Svagt karboneret, ufiltreret.
Smag af sød malt, går over i karamel og lidt banan. Svagt humlet, sød.
Tysk traditionel ale, der i fremstillingsprocessen ligner den amerikanske Steam Beer, men hvor sidstnævnte smagsmæssigt ligger tæt på Moderne Lys Lager, ligger denne tættere på en mørk Weizen på trods af den manglede hvedemalt, men gæren har samme smagsmæssige egenskaber (banan/tyggegummi). Letdrikkelig, omend temmelig sød, men uden den store karakter. 3 glas!
Bryggeri: Dampfbierbrauerei Zwiesel
Øltype: Traditionel Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær
ABV: 5 %
Ingen kommentarer:
Send en kommentar