onsdag den 25. juni 2014

Konrad Christmas Beer


Købt for 10 kr. i Netto for 50 cl. flaske, importeret af One Pint A/S. Også kendt som Konrad Světlý Ležák (Vratislav) 14°.

Fra etiket:
Denne specielle julebock er lagret på tanke i minimum 2 måneder. Dette giver øllet en afrundet smag med humlede toner. Opskriften er mere end 100 år gammel og øllet bliver stadig brygget på den traditionelle måde. Vandet til denne øl kommer direkte fra kilden i bjergene ved North Bohemia. Konrad Christmas Beer har en glødende guldfarve med et stort og stabilt hvidt skum. Aromaen er sød, brødagtig og krydret med blomsteragtige noter. Smagen er i første omgang sød og maltet, men de tørre humletyper træder frem og efterlader en pæn afbalanceret følelse med en let bitter finish. Alkoholen på 6,0 % er godt gemt i smagen, og den samlede smag er meget behagelig og forfriskende. Perfekt ledsager til andestegen og de fede juleretter.
Vratislavice bryggeriet i Liberec i det nordlige Tjekkiet, tæt på grænsen til Tyskland og Polen, har eksisteret siden 1874. En lang og interessant historie om bryggeriet og dets samtid, bla. med problemer med krige - og at bryggeriet som en del af det annekterede Sudetertyskland benyttede sig af krigsfanger i anden verdenskrig. Fint de skriver det, den slags kan godt være lidt pinligt.

Mellem skum. Aroma af sød malt, krydderier og lidt græs. Mellem karboneret, filtreret.

Smag af let bitter malt, går over i krydderier og lidt græs. Svagt humlet, let bitter.

Markant bitterhed blandet med sød malt. Det føles nærmest som sødme og bitterhed konkurrerer indbyrdes om dominansen, hvor bitterheden til sidst vinder. Når aldrig at blive behagelig, ensige varm og fyldig, aromahumlen er for svag til at give karakter. 3 glas!

Bryggeri: Pivovary Vratislavice
Øltype: Tjekkisk Pilsner
Ingredienser: Vand, bygmalt, hvedemalt, tjekkisk humle, gær
ABV: 6 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar