fredag den 31. januar 2014

Verhaeghe Duchesse De BourgogneKøbt hos Belgisk Bryg, 25 cl. flaske.

Verhaeghe blev grundlagt i 1892 i Vichte, 10 km øst for Kortrijk af halvbrødrene Adolf og Paul Verhaeghe, først som malteri men kort tid efter som fuldbyrdet bryggeri. Hurtigt fik bryggeriet en stor kendekreds i Bruxelles bla. takket været den direkte toglinje. I første verdenskrig nægtede Paul Verhaeghe at brygge øl til tyskerne, der svarede med at rippe alt i bryggeriet, der kunne bruges til krigsførelse. Bryggeriet nåede at nyinvestere til ny undergæret produktion, men så kom anden verdenskrig, hvor produktionen blev kraftig begrænset pga. maltmangel. De var tvunget til at brygge en "Zero-huit" på kun 0,8%! Efter krigen kom stigende velstand og udvikling af nye øl - stadig med familien ved roret. (kilde)

Fra Wikipedia:
Efter en primær og sekundær gæring, modnes denne ale i egetræsfade i 18 måneder. Det endelige produkt er en blanding af en yngre 8-måneders gammel øl med 18-måneders gammel øl. Navnet på øllet er for at ære Duchess Mary af Bourgogne, den eneste datter af Karl den Dristige, født i Bruxelles i 1457, som døde i en rideulykke.

Svagt skum. Aroma af sur vin, eddike og æbler. Mellem karboneret, filtreret.

Smag af let sød og syrlig malt, går over i æbler, vin og andre frugter. Meget svagt humlet, let sød, sur.

Flere bryg kaldes "Belgiens champagne", men her kommer vi ganske tæt på. Langt mere vin/champagne noter i forhold til Rodenbach, både i aroma og smag. Ikke så blød og vinøs som førnævnte, men indeholder mere af den sure vinsmag. Ekstrem men pragtfuld for yndere af genren. 5 glas!

Bryggeri: Verhaeghe
Øltype: Oud Bruin/Flanders Brow
Ingredienser: Vand, bygmalt, hvede, humle, gær
ABV: 6,2 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar