lørdag den 11. januar 2014

Weihenstephaner Hefeweissbier Dunkel


Købt på tilbud for 18 kr. hos Netto for 50 cl. flaske, importereret af One Pint A/S.

Weihenstephan Bryggeri kan spore sine rødder ved Weihenstephan klosteret tilbage til 768, hvor et dokument refererer til en humlehave i området betalte tiende til klosteret. Et bryggeri blev licenseret af byen Freising i 1040, og det er den stiftende dato hævdet af moderne bryggeri. Bryggeriet har således et troværdigt krav på at være den ældste fungerende bryggeri i verden. Siden 1923 har bryggeriet været kendt som den bayerske stats Weihenstephan Bryggeri (på tysk Bayerische Staatsbrauerei Weihenstephan), og drives i samarbejde med det tekniske universitet i München både en state-of-the-art produktionsanlæg og et center for læring.

Bryggeriets beskrivelse:
Original urt: 12,7%
IBU: 14
Alkohol: 5,3%
Blid, maltet med fuld krop. Den velbalancerede smag er vores mørke hvedeøls styrke. Er mere end blot godt akkompagnement til god mad.
Mellem skum. Aroma af tyggegummi, karamel og banan. Mellem karboneret, ufiltreret.

Smag af let sød hvede, malt og karamel, går over i tyggegummi og banan. Svagt humlet, let sød

Smagsnuacerne fra Weihenstephaner Hefe Weissbier går naturligvis igen, blot med lidt mere maltet smag og karamel. Sammenlignet med Franziskaner Hefe Weissbier Dunkel er her kraftigere tyggegummismag mens Franziskaneren er mørkere i både smag og farve med lidt mere karamel, krydderi og bitterhed.

God, cremet smag der forbedres ved lidt højere temperaturer end direkte fra køleskab. 4 glas!

Bryggeri: Bayerische Staatsbrauerei Weihenstephan
Øltype: Dunkelweizen
Ingredienser: Vand, bygmalt, hvedemalt, humle, gær
ABV: 5,3 %
IBU: 14

Ingen kommentarer:

Send en kommentar