Købt for €3,16 hos Belgiuminabox for 33 cl. flaske.
Vicaris startede som oliemøllen Grembergen ved Dendermonde, men blev omdannet til bryggeri i 1873 af Anne-Coleta Wauman. Under begge verdenskrige blev kedlerne omsmeltet til ammunition, hvilket bryggeriet ikke overlevede i 1943. I 1999 startede Vincent Dilewyns som hjemmebrygger og havde egentlig ikke større planer, men lokal påskønnelse fik ham til at deltage i Zythos bierfestival i Sint-Niklaas i 2006, hvor han høstede stor anerkendelse. I 2007 vandt han førstepræmie for Vicardin og andenpræmie for Vicaris Triple hvilket endte med start af bryggeriet i 2011. Kilde
Bryggeriets beskrivelse:
Vicar Triple / Gueuze er en overgæret øl, der er ideel som tørstslukker til de lange, varme sommerdage. Øllen er et komplekse samspil af Vicar Tripel og Gueuze. Den frugtagtige og bløde egenskaber fra Vicar Triple / Gueuze kommer fra Vicar Tripel, med frisk lys syreindhold fraGueuze øl.Ratebeer-darlingen Vicaris Tripel Gueuze er vistnok de første, der blandede Wit og Gueuze, hvilket hurtigt fik en stor flok af følgere. I forvejen kender vi Oud Bruin blandet med frugtøl som fx Liefmans Cuvée Brut og Farmhouse, enten en blanding af saison med vildtgær eller begge gær blandet allerede under gæring. Denne Trippel er altså blandet med Boon Gueuze der var en i genren forholdsvis blød eddikesmag.
Denne unikke øl består af to forskellige øl brygget separat i deres oprindelige måde og derefter blandet sammen i flasken.
Ingredienser: Vand, malt, filtreret Gueuze Boon, sukker, humle og gær.
Den ideelle drikke temperatur er fra 6 til 9 ° C
Mellem skum. Aroma af eddike, hvede og tyggegummi. Kraftig karboneret, ufiltreret.
Smag af let bitter, sur og tør malt, går over i hvede og eddike. Svagt humlet, let bitter, tør og let sur.
Den fine aroma går ikke helt igen i smagen, selv om Boons vildtgærede smag aldrig har været ekstrem, forekommer denne bryg at være mest tripple. Vel tilføjer den et ekstra pift af forskellige smagsnoter, men efter denne hype kunne der forventes mere. Faktisk letdrikkelig, da gueuze smagen kun forekommer underliggende, dermed ikke dårlig - jeg havde blot forventet lidt mere. Kniber sig lige til 5 glas!
Bryggeri: Brouwerij Dilewyns
Øltype: Sur Vildgæret Tripple/Wit
Ingredienser: Vand, bygmalt, umaltet hvede, sukker, humle, gær
ABV: 7 %
Ingen kommentarer:
Send en kommentar