tirsdag den 11. april 2017

McGargles Uncle Jim’s Stout

Købt hos Otto Duborg, Harrislee for 60 kr for 4*33 cl. flaske.

Etableret november 2013 tæt på Celbridge af tre lokale venner med en passion for øl og alt irsk! Allerede et par år senere beskæftiger bryggeriet over 40 personer, der producerer over tyve øl herunder ti i McGargles serien.
Celbridge er berømt for sin lange og blomstrende tradition for brygning går tilbage til begyndelsen af ​​1700'erne. Byen bestod af store godser, som gav den vigtigste kilde til beskæftigelse for Celbridge og inden for hver af disse selvbærende godser var deres helt egen bryggeri!En af disse bryggerier blev startet af den dysfunktionelle familie McGargles, som dette bryggeri er opkaldt efter.

Bryggeriets beskrivelse:
Jims stout er en traditionel Dry Irish Stout med rund og silkeblød kaffe, chokolade og karamel malt aroma og krop. Dens bitterhed er delikat og den balancere er en kunst. Tør afslutning, som en Dry Irish Stout bør.
malt:  Chokolade Malt
Mad Parring: Rødt kød, bøffer, pølser og spring mash pie.
Fra etiket:
Onkel Jim har brugt det meste af ham liv i skyggen af hans tvillingebror - mesterbrygger Papa Joe. Dog fungerer hans stout stadig på grund af dens subtile kaffe og chokolade aroma og velbalancerede bitterhed. Hvis du ikke kan skelne dem fra hinanden, så er onkel Jim den lidt mere præsentable  (men ikke meget)
Meget kraftigt, blivende skum. Aroma af kaffe, chokolade og karamel. Svagt karboneret, ufiltreret.

Smag af kraftigt ristet malt, går over i kaffe og chokolade. Svagt humlet, let bitter, tør.

Ganske kraftig smag af ristet, tør malt, den går lige skridtet videre i forhold til den ganske kendte Guinness, som jeg anser for at være jævn kedelig. Forekommer knap så ristet og nedgæret som Guinness, men med renere maltsmag. Når den nu endelig indeholder så meget ristet malt, kunne den godt tåle lidt flere nuancer end blot de uundgåelige ristet malt afledte smagsnoter kaffe og chokolade. Fx lidt røg, lakrids, tobak, frugter. Næh, tør ristet malt! Basta! Stadig lidt beder end Guinness! 3 store glas!


Bryggeri: Rye River Brewing Company
Øltype: Dry Stout
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær
ABV: 4,4 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar