mandag den 17. april 2017

Ørbæk Hello Sailor

Købt for 17 kr i Netto for 50 cl. flaske.

Fra etiket:
Hello sailor fra Ørbæk Bryggeri er en spændende skibsøl i vores sortiment. Denne øl er brygget med udgangspunkt i den belgiske dubbel stil, som er brygget siden middelalderen. Øllet har en mørk ravfarve, en let sødlig smag og en duft af karamel. Hello Sairlor er en fyldig øl, som kan nydes i gode venners selskab og til god mad så som krafige danske retter. Ingredienser: Vand, bygmalt, rørsukker, humle og gær. 
Svagt skum. Aroma af sød karamel, lidt krydderi og mørk frugt. Svagt karboneret, filtreret.

Smag af sød malt, går over i karamel, lidt krydderi og mørk frugt. Svagt humlet, sød.

I første omgang kunne det ligne Ørbæk Organic Belgian-Style Bruin Abbey Ale, men før jeg får smagt den igen, lader jeg tvivlen komme Ørbæk til gode trods de enslydende specifikationer.

Temmelig sød med kraftig dominans fra den tilsatte rørsukker, ingen ristet smag, al farve kommer tilsyneladende fra sukkeret. Fenoler fra den forgærbare rørsukker blandet med udefinerbart krydderi. Trods den søde stil, lige præces ikke kvalm, men absolut temmelig sød. Smagsstyrken er svag i forhold til alkoholstyrken, igen noget der indikerer stor del rørsukker.

Selv om danske øldommere (desværre) lagde Bruin og Belgisk Brown Ale sammen i 2015, stiller jeg stadig spørgsmåltegn ved Ørbæks klassificering som Dubbel- så bør den have ristet smag i mild grad (brød) med en maltet profil, hvad der overhovedet ikke findes her. Maltprofilen er generelt ganske svag. Der er dermed ikke så meget at hente her med mindre der findes nogle sukker/karamel-grise. 2 glas!

Bryggeri: Ørbæk Bryggeri
Øltype: Dubbel
Ingredienser: Vand, bygmalt, rørsukker, humle, gær
ABV: 6,5 %
FG: 1016 (målt af mig)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar