onsdag den 5. april 2017

Angelus Bier N°2 Sunny

Købt for €1,32 hos Drankcenter Schotte, Waregem for 33 cl. flaske.

Brouwerij Angelus startede i køkkenet hos Patricia og Ivo i Waregem. Med en brygning volumen på 20 liter kun til personlig brug og venner - men nu som fantombryggeri, brygget hos ’t Gaverhopke. Angelus er en inspireret af en forfader og vognmager fra slutningen af det 19. århundrede.

Meget kraftigt, blivende skum. Aroma af græs, krydderier og frugt. Kraftigt karboneret, ufiltreret.

Smag af bitter malt, går over i græs, krydderier og frugt. Kraftigt humlet, bitter, tør.

Altdominerende amerikansk humle, især noter af græs afsluttet med typisk belgisk gær. Intens bitterhed, endda større bitterhed end hos de fleste amerikanske IPA'ere. der desværre forekommer  ubalanceret i forhold til aromahumle styrken, endda med ubehagelige alkaliske noter. Afsluttet med typisk belgisk gærsmag, der ikke rigtig hører hjemme her. Underlig mismask, for bitter, forkert. 3 glas!

Efterbemærkning: Jeg har først set flasker med tykt lag af sedimenter, typisk når grønsager var tilsat - men her lå kæmpe kager af levende gær hvilket kan forklare den kraftige skum, karbonering og tørhed. Utroligt at ’t Gaverhopke tør begå noget, der ligner en hjemmebrygger begynderfejl.

Anden efterbemærkning: Næste bryg fra ’t Gaverhopke (Den Twaalf) havde ikke tætslutttet kapsel, så ingen anmeldelse der.

Bryggeri: Brouwerij Angelus brygget hos ’t Gaverhopke
Øltype: Belgisk Pale Ale/Amerikansk IPA

Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær
ABV: 6,6 %


Ingen kommentarer:

Send en kommentar