mandag den 10. april 2017

Slaapmutske Hop Collection East Kent Goldings

Købt for €1,22 hos Drankcenter Schotte, Waregem for 33 cl. flaske.

Dany De Smet, ølingeniør, arbejde hos brouwerij Huyghe som kvalitetschef, siden 1995 underviser på Ghents universitet i brygger teknologi, havde sammen med hans kone Marleen Vercaigne hjemmebrygget med 50l gryderne siden 1992. Sammen med Huyghe-kollegaen Patrick Scheirlinck startede de i år 2000 bryggeriet Slaapmutske.

Bryggeriets beskrivelse:
Beskrivelse: En overgæret, enkelt-humlet (Single Hop) øl lavet af pilsnermalt og farve malt med andengæring i flasken.
Alkoholprocent: 10,0% vol
Farve: Lys
Aroma: Blomster, humle
Smag: Fuld malt-smag med en humlet eftersmag
Mellem skum. Aroma af blomster, citrus, mandel og frugt (abrikos og blommer). Mellem karboneret, ufiltreret.

Smag af let bitter malt, går over i blomster, citrus, mandel og frugt (abrikos og blommer). Kraftigt humlet, let bitter.

Fuldmaltet 10% East Kent Goldings Single Hop, tørhumlet. Det lyder simpelt, men der er mange faldgruber: For tung, for sød, for ensidig. De to første er et spørgsmål om balance og her gør Slaapmutske det rigtig godt - vel er den tung, men ikke overdrevet. Den har fin bitterheds balance, hældende til det let bitre. Kan humlen så bære at stå alene med risiko for at ende ensidig? Ikke helt! East Kent Goldings karakteristika er primært blomster med mange afledte noter, her er det dog primært blomster med lidt citrus og lavendel vi får med. Afsluttet med gærnoter, men selvfølgelig bærer humlen denne bryg. Interessant og stadig ganske drikbar, men nok mest for ølnørder. 4 store glas!

Bryggeri:  Brouwerij Slaapmutske, brygget hos De Proefbrouwerij
Øltype: Lys Stærk Belgisk Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle (East Kent Goldings), gær
ABV: 10 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar