søndag den 30. april 2017

Flanders Fields Ale 14-18 Bruin

Købt hos Drankcenter Schotte, Waregem for 33 cl. flaske.

Fantombryggeri startet i 2015 i Ypres med Vestflanderns del af "Flanders Fields" og begivenhederne for 100 år siden som tema.

Bryggeriets beskrivelse
Brygget efter gammel belgisk tradition med humle fra Poperinge regionen. Omkring 1. Verdenskrig var denne type øl meget populær og kendt som ‘Forte Brune’. En stærk brown ale dengang,  for os i dag ligner den en meget blid og letdrikkelig øl med 5,5% alkohol. Milde mørke malte giver øllet en meget blid ristet malt noter, der absolut dominerer. The Original Brown tilsættes efter brygningen ekstra humle der giver øllet en klar, men blid belgisk humle duft. The Original Brown er brygges til at blive nydt regelmæssigt.
Svagt skum. Aroma af karamel, nød og mørke frugter. Svagt karboneret, ufiltreret.

Smag af let bitter og let tør malt, går over i karamel, nød og mørke frugter. Svagt humlet, let bitter, let tør.

Vel skriver jeg svagt humlet, selv om bryggen ser ud til at være tørhumlet - sådan smager jeg den, det kan skyldes tørhumlens noter er jord og frugt, der ligner gærens noter. Den ekstra humle tilføjer i hvert fald nogen signifikant ændring. Overraskende forholdsvis bitter og tør med tydeligt ristede malt noter. Det lyder godt, desværre er smagsstyrken ganske svag, der må være tilført meget forgærbart sukker. Kedelig og for svag smag. 3 glas!
 
Bryggeri: Flanders Fields Brewery, brygget hos Brouwerij Anders
Øltype: Belgisk Brown Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, sukker og gær
ABV: 5,7 % 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar