søndag den 19. juni 2016

Zeven Zonden Invidia

Købt for €1,98 hos Drankcenter Schotte, Waregem for 33 cl. flaske.

Fantombryggeri i Kortrijk, produceres hos allestedsværende Gulden Spoor fra samme by. I 2010 bryggede Hugel sin første øl, Luxuria, den første øl i Zeven Zonden (Syv Synder) serien efter de bibelske Syv Dødssynder, serien forventes afsluttet i 2020.

Bryggeriets beskrivelse:
Invidia er den tredje øl i De Syv Synder serien, der skinner fra jalousi som en mørk monster. Hvem misunder, begærer hvad en anden har. Skænk øllen og oplev jalousi af enhver, der er i dit område. Invidia er jalousi.

Denne gourmet smagningende øl er uset kompleks. Chokolade, modne og tørrede frugter og tertiære aromaer såsom duft af skov er klar og tydelig. Smagen og eftersmag er meget rund og blandet. Denne øl er en stout, og skylder sin bitterhed hovedsageligt ved anvendelse af ristet malt.

De særlige chokolade aroma og smag er pænt afbalanceret med maltet karakter. Den lidt sød eftersmag ender med en alkohol-opvarmet glød.
Meget svagt skum. Aroma af mørke frugter og chokolade. Svagt karboneret, ufiltreret.

Smag af sød, ristet malt, går over i chokolade og mørke frugter. Svagt humlet, sød.

Det må selvfølgelig skyldes den tilsatte chokolade, men dette er nok den bryg, jeg har smagt, med den kraftigste chokolade aroma- og smag. Bryggen er tung, sød og domineres kraftig af chokolade og mørke frugter, den ristede malt forekommer sekundær, humlen fraværende, der kommer en kortvarig bitterhed til sidst i smagsforløbet, men for abrupt og med for kraftig forskel fra temmelig sødt til bitterhed. Idéen er god nok, den er blot alt for sød til mine smagsløg. 4 glas!


Bryggeri: Hugel, brygget hos Brouwerij Gulden Spoor
Øltype: Imperial Stout

Ingredienser: Vand, malt, humle, gær, chokolade
ABV: 10 % 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar