torsdag den 30. juni 2016

Witkap Pater Stimulo

Købt for €1,23 hos Drankcenter Schotte, Waregem for 33 cl. flaske. Også kendt som Witkap Pater Singel.

Grundlagt i 1860 i Ninove af Emmanuel Slaghmuylder, som indtil da var korn købmand. Bryggeriet er stadig familieejet af efterkommere. Witkap Pater blev lanceret i 1979.

Bryggeriets beskrivelse:
Witkap · Pater Stimulo (.. 6 Alc% vol) Er en forfriskende guld farvet overgæret øl med sekundær gæring i flasken eller tønde - en levende øl med smag der udvikler sig. Skænkes den korrekt fås en rig, hvid, stabilt skum med en meget cremet konsistens. I næsen får en blomstermotiver, blomstrende humle fra Erembodegem ved Aalst, og den intense, frugtagtige gær aroma er specifik for Witkap · Pater. Ingen andre krydderier er anvendt. Smagen spænder fra fløjlsagtig, forfriskende mundfornemmelse og ender med en dejlig humlebitterhed. Denne øl er godt for fordøjelsessystemet og unik i det belgiske ølmarked.
Mellem skum. Aroma af citrus, frugt og blomster. Mellem karboneret, ufiltreret.

Smag af let sød malt, går over i citrus, blomster og frugt. Svagt humlet, let bitter, let tør.

Let tør Belgisk Pale Ale, men svært at finde distinkte aromahumlenoter. Tilsat forgærbar majs, hvilket giver mig associationer til den kendte Leffe Blonde, samme banan- og nellikenoter fra gæren, dog mere tør og slet ikke så sød. Mangler lidt kraft i smagen, når tungen har tilvænnet sig den lette tørhed ender den kedelig. Kniber sig til 4 glas!

Bryggeri: Brouwerij Slaghmuylder
Øltype: Belgisk Pale Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, majs, humle, gær
ABV: 6 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar