lørdag den 25. juni 2016

Bornem Tripel


Købt for €1,27 hos Drankcenter Schotte, Waregem for 33 cl. flaske.

Bornem er en belgisk klosterølserie, brygget af Brouwerij Van Steenberge, Ertvelde. Serien er forbundet til Sint-Bernardusabdij og er mærket "Anerkendt belgisk klosterøl siden 1999. Oprindeligt brygget siden 1957 af Brouwerij Beirens i Wommelgem som gik konkurs i 1971, hvorefter paterne i Bornem nåede til enighed med det nuværende bryggeri. Oprindeligt stor der St. Bernardus Kloster øl Bornem på etiketten, men for at undgå forveksling med St. Bernardus Watou, er St. Bernardus fjernet. Emblemet er en hejre med en fisk i sin mund. Hejrer er almindelige fugle i området omkring Bornem. Flere catering virksomhed har "hejre" i navnet og det regionale museum i Weert, en bydel i Bornem, kaldes "Hejre" (De Zilverreiger) Kilde
 
Bryggeriets beskrivelse:
Bornem Tripel er en "levende" klosterøl med 9% alkohol efter første gæring i tønde, efter aftapning fortsætter den med at udvikle sig i løbet af anden gæring i flasken eller tønde. Kloster tripler er normalt lys eller lys orange farvet. Bornem Tripel smager humlet og fuld af fremragende sød-bitter balance. Dens behagelig aroma og kraftigeb skum gør denne øl en vinder af sin slags. Bornem TRIPLE er en stærk øl, der kan nydes som dessert eller som aperitif. Nogle foretrækker det med muslinger og andre skaldyr. Denne klosterøl går også meget godt med velsmagende ost platter.
Meget kraftigt, blivende skum. Aroma af frugt, krydderier og citrus. mellem karboneret, ufiltreret.

Smag af let sød malt, går over i krydderier, citrus og frugt. Mellem humlet, let sød.

Trippel i den noget sødere ende på trods af smagbar aromahumle, på kanten af om den fortjent kan kaldes trippel. En lille føring til den frugtagtige gær skarpt forfulgt af de to andre smagsnuancer krydderier og citrus. Letdrikkelig, fyldig men smager ikke helt så kraftigt som 9% alkohol kunne antyde. 4 glas!

Bryggeri: Brouwerij Van Steenberge
Øltype: Trippel
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær
ABV: 9 %
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar