fredag den 27. maj 2016

Lucifer

Købt for 24 kr hos Belgisk Bryg for 33 cl. flaske.

Bryggeriets beskrivelse:
Denne øl blev brygget i starten af 1980'erne af det daværende bryggeri Riva, markedsført som et supplement i det populære segment af stærke, lyse øl. I 2009 købte Het Anker rettighederne til at brygge denne øl.
Lucifer er en stærk pilsner (8%) med en lys, gylden farve og cremet skum. Bliv fristet af den frugtagtige aroma med subtile humle toner og blød bitterhed, efterfulgt af en afbalanceret, lang eftersmag.

Teknisk ark:
Lys specialøl, gylden
8,0% vol.
Kun belgiske humle
2 uger legring
16 ° Plato
Overgæret
EBU 24
EBC 8
Minimum holdbarhed 2 år på flaske, 8 måneder på fad
Serveringstemperatur 5-7 ° C
Fra etiket:
Lucifer, fyrig blonde og djævelsk lækker. Lad dig forføre af denne gyldne specialøl med blød, bitter eftersmag og giv efter for djævelen inde i dig.
Kraftigt, blivende skum. Aroma af sød frugt, tyggegummi og kandis. Kraftig karboneret, ufiltreret.

Smag af let sød malt, går over i tyggegummi, kandis og frugt. Svagt humlet, let sød.

Djævelen bor som bekendt allerede inde i denne gamle, gnavne blogger, men om der er plads til én mere må vente mindst 5 minutter, før skummet har lagt sig. Det giver tid til at nyde den fine skum med den søde aroma - mest af tyggegummi og kandis. Smagen befinder sig i den let sødere afdeling, jeg smager ikke nogen aromahumle profil, her er kun let sød maltsmag, kandis og hvad der ellers bliver skabt af gæren. Trods den lette sødme, på ingen måder kvalm, men letdrikkelig, i hvert fald med en enkelt. Der hersker ingen tvivl om, både i navn og type at dette er en Duvel konkurrent, meeen originalen forekommer mere flertydig, den har trods alt humleprofil og langt mere fylde. Kan selvfølgelig drikkes, men hælder selvfølgelig til originalen. 4 glas!

Bryggeri: Brouwerij Het Anker
Øltype: Lys Stærk Belgisk Ale
Ingredienser: Vand, by
gmalt, kandis, humle, gær
ABV: 8 % 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar