tirsdag den 10. maj 2016

Logsdon Seizoen Bretta

Købt for US$ 7,49 hos DeLaurenti, italiensk delikatesse på Pike Place Market, Seatte USA for 37,5 cl. flaske med kapsel.

David Logsdon (brygleder) startede sammen med partnere i 2009 Logsdon Organic Farmhouse Ales. Økologisk, belgisk-inspireret bryggeri på Logsdons gård i Hood River county, Oregon.

Bryggeriets beskrivelse:
Seizoen Bretta (say-soon'-brett'-ah) GULD hos Great American Beer Festival 2012
Denne ufiltrerede flaske seizoen, med det er bivoks tætning, er naturligvis eftergæret og kulsyreholdig, med udvalgte gærstammer, der producerer frugtagtig og krydret smag, der opvejes af humle og blød malt karakter. Den særlige Brettanomyces gær giver ekstra tørhed og sprød kompleksitet til Seizoen Bretta. Flaske karboneret med pæresaft for en naturlig kulsyre.
 Svagt skum. Aroma af sur hyldeblomst opg citrus. Svagt karboneret, ufiltreret.

Smag af bitter, let sur malt med hyldeblomst. Svagt humlet, let sur, bitter.

Allerede ved åbning, er hyldeblomst aroma det første der rammer næsen, noterne fortsætter i smagen og jeg kommer aldrig helt af med dem. Allerede her, kommer jeg på kant med Ratebeers læsere, men jeg mener det - og vi er så sandelig også uenige om konklusionen. Især hyldeblomst, men også citrus dominerer bryggen, der findes godt skjulte noter af æbler/pærer. Gennem hele smagspaletten af let syrlig og bitter karakter. Flertydige brett-smage, men er ikke sikker på, æble/pære-smagen kommer fra gæren. Det lyder som et udfordrende bryg med mange, flertydige og komplicerede smagsnuancer, for mig en jævn hyldeblomst-farmhouse, som bliver slået af flere længer af min egen bryg 21.2. Den 8% kommer som en kæmpe overraskelse, smagens styrke ligner en 5%'er. 3 store glas!

Bryggeri: Logsdon Organic Farmhouse Ales
Øltype: Saison/Farmhouse Ale

Ingredienser: Vand, malt, humle, gær
ABV: 8 %


Ingen kommentarer:

Send en kommentar