tirsdag den 10. maj 2016

Logsdon Cerasus


Købt for US$ 17 hos DeLaurenti, italiensk delikatesse på Pike Place Market, Seatte USA for 75 cl. flaske med kapsel med voks.

David Logsdon (brygleder) startede sammen med partnere i 2009 Logsdon Organic Farmhouse Ales. Økologisk, belgisk-inspireret bryggeri på Logsdons gård i Hood River county, Oregon.

Bryggeriets beskrivelse:
Cerasus (Sarah-soos ')
GULD ved World Beer Cup 2014 (Anden Belgisk Stil kategori) 

Dette er vores økologiske kriek eller sur kirsebær øl, en tønde-lagret Vestflanderisk Red Ale stil med to pund frugt tilsat per gallon øl. Både søde og sure Oregon kirsebær tilføjes vores eg tønder under modningen med en kombination af flere gærstammer og mælkesyrebakterier til at udvikle en sekundær gæring. Crystal malt, eg tanniner og frugt udvikler en blød, fint afrundet øl af burgundisk karakter. Øllet vil stige i syreindhold med alderen, hvilket giver ekstra karakter.
8,5% ABV, 18 IBU
Meget svagt skum. Aroma af let syrlige kirsebær. Svagt karboneret, ufiltereret.

Smag af let syrlige kirsebær og æbler. Meget svagt humlet, let sød, let syrlig.

Igen er jeg ude af trit med Ratebeer. Samme idé og fremgangsmetode som fx den pragtfulde Verhaeghe Echt Kriekenbier, men som Oud Bruin/Flanders Brow smager den for mudret, vel mere af brett end den bør, den er ikke fyldig og vinøs som genren og den høje alkohol burde garantere, de tilsatte kirsebær er sandsynligvis gode nok, bare alt for nærigt doseret. Så det ender med en Brett/Oud Bruin/Flanders Brow med let kirsebær noter. Det fungerer bare ikke. 3 store glas!


Bryggeri: Logsdon Organic Farmhouse Ales
Øltype: Oud Bruin/Flanders Brow med kirsebær

Ingredienser: Vand, malt, humle, gær
ABV: 8,5
%
IBU: 18

Ingen kommentarer:

Send en kommentar