lørdag den 14. december 2013

La Guillotine


Købt hos The Bottle Shop, specialbutik i Brugge, Belgien, 33 cl. flaske.

Siden 1654 har der været gang i bryggeriet i "Appelhoek" i Melle, 5 km sydøst for Gent - i 1906 købte Léon Huyghe bryggeriet. Efter øl-krisen i 70'eren er Brouwerij Huyghe på vej frem - udvider fra 148.000 hl til 300.000 hl.

Bryggeriets beskrivelse:
Alkohol: 8,5% ABVFarve og udseende: Golden lys, multi malt øl med en meget vedholdende skum.Duft: En kompleks duft, med en citrus aroma, efterfulgt af humle aromaer såsom Saaz, Brewers Gold og Amarillo.Smag: I første omgang temmelig sød på grund af alkohol. Den intense smag og rundhed maskerer tilstedeværelsen af ​​høj bitterhed.
Kraftig, vedvarende skum. Aroma af blomster, citrus og frugt. Kraftig karboneret, ufiltreret.

Smag af let bitter malt, går over i citrus, krydderier og frugt. Mellem humlet, let bitter.

Lys Stærk Belgisk Ale der minder om deres søde, traditionelle Delirium Tremens dog i en noget mere bitter, halvamerikansk humlet udgave. Her har humlen overtaget dominansen i stedet for de halvsøde frugtnuancer og vinøsitet. Jeg fortrækker den søde udgave, denne bryg bliver blot en mellemting ml. Lys Stærk Belgisk Ale og IPA - ikke nok humlenuancer til at tilfredsstille humleentusiaster, ikke nok fylde og vinøsitet til at tilfredsstille de traditionelle belgiske ølentusiaster. 4 sikrer glas!

Bryggeri: Brouwerij Huyghe
Øltype: Lys Stærk Belgisk Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, hvede, egetræ, humle, gær
ABV: 8,5 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar