onsdag den 25. december 2013

Berliner Kindl Weisse


Købt for €4,49 for 6 stk. hos Sky XXL, Lübeck, dvs. €0,75 for 33 cl. flaske.

Det mest kendte produkt inden for Berliner Weisse, en alkolholsvag men ekstrem tør weizen, hvor hveden er ganske udtalt. Både med mælkesyrebakterier og alm. overgær, ender dermed totalt nedgæret uden krop. Startede i 16'ende årh. i Berlin og havde sin storhedstid i det 18'ende årh. med over 700 bryggerier i Berlin. Omk. år 2000 var der kun to tilbage.

Bryggeriets beskrivelse:
Selv Napoleons soldater kendte til denne unikke Berlin specialøl og adlede det som "Nordens Champagne". Gæringen med mælkesyrekulturer foruden overgær giver det en delikat syrlighed og en vidunderlig luftudvikling, der får dem komme så tæt på de ypperste i Frankrig. Drikkes på den traditionelle måde eller med et skud af hindbær eller skovmærke sirup.Serverings temperatur: 8-10 ° C
Svagt skum. Aroma af sur hvede, noget halvråddent. Svagt karboneret, ufiltreret.

Smag af sur, bitter og tør hvede. Megt svagt humlet, sur, tør og bitter.

På trods af den lave alkoholstyrke en ekstrem bryg der er logisk at sammenligne med de belgiske gueuze og lambic, her er det samlede smagsindtryk dog mere ensidigt - af mælkesyrebakterier og hvede, hvor belgierne kan have flere nuancer som fx frugt og æbler. Blødes op og forekommer mindre ekstrem ved opvarmning til de anbefalede 8-10 grader. Selv foretrækker jeg den kold og mest sur. En bryg der ganske givet ikke er for alle og sandsynligvis har det svært fordi den er for ekstrem til de alm. weizen elskere og for ensidig sammenlignet med gueuze/ lambic. Uden tvivl frisk en varm sommerdag med god kraftig smag på trods af den lave alkohol. 4 glas!

Små frugtkapsler kan tilkøbes
Bryggeri: Berliner Kindl Schultheiss Brauerei (Oetker Group)
Øltype: Berliner Weisse
Ingredienser: Vand, bygmalt, hvedemalt, humleekstrakt, gær
ABV: 3 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar