onsdag den 25. december 2013

Ayinger Winter Bock


Købt for 29 kr hos Vinbørsen for 50 cl. flaske. Også kendt som Ayinger Celebrator Doppelbock.

Brauerei Aying er en privatejet bryggeri i landsbyen Aying, 25 kilometer syd-øst for München. Bryggeriet blev grundlagt i 1878 af Johann Liebhard og har siden været en familieejet. I 1999 blev et nyt bryggeri i München åbnet, som på det tidspunkt var det mest moderne bryggeri i Europa. I 2010 beskæftigede bryggeriet firs ansatte. Den samlede produktion er omkring 100.000 hektoliter om året. Som det eneste bryggeri i München-området, er Brauerei Aying udstyret med en dyb brønd, der giver vand fra 176 meters dybde.

Bryggeriets beskrivelse:
Denne mørke dobbelt bock i rødbrun farve, sælger vi kun i perioden fra november til slutningen af ​​januar. Den komplekse tre-mæske metode, ved hjælp af fire slags malt med en lagringsperiode på16 uger, sikree en afrundet, fyldig, malt dominerende smag.
Trods det høje indhold af urt, føles den ikke for sød. Smagen er med mild fylde med en ledsagende tone af kaffe, som dominerende i eftersmagen. En ægte smagsoplevelse på vinteraftener i stearinlysets skær ved pejsen!
Mellem skum. Aroma af karamel, malt og frugt. Svagt karboneret, filtreret.

Smag af let sød, let ristet malt, går over i frugt og kaffe. Svagt humlet, neutral bitter.

Hvor mange Doppelbock forekommer lige lovlig søde,tilhører denne bryg det modsatte. Gok nok ikke helt bitter, men med ganske fyldig, ristet maltsmag endda med kaffenoter - vi bevæger os absolut henad de "mørke" Doppelbocks. På trods af den ristede smag stadig letdrikkelig, på trods af kaffenoterne er dette ikke noget, der ligner en stout. Den har derimod en ganske god fylde og varme, perfekt en kold vinteraften. 4 glas!


Bryggeri: Brauerei Aying
Øltype: Doppelbock
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær
ABV: 6,7 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar