fredag den 22. marts 2013

Hoegaarden


Købt for 36 kr. på tilbud i Netto for 75 cl. flaske.

Fra web:
Den oprindelige hvedeøl (4,9 vol%) er den ældste og mest berømte øl fra området Hoegaarden. Når det hældes, dannes en blød, hvid skum kant og en rig aflejring på glasset. En naturlig tåget, bleg farve.
En aroma af appelsin skræl, koriander og krydderier giver den unikke, karakteristiske smag. Blød, lys og moderat sødme og surhed, med en subtil krydret citrus smag. Det nydes bedst tjent i det traditionelle sekskantede glas.
Kraftig skum. Aroma af citrus, koriander. Middel karboneret.

Smag af malt, hvede, citrus og koriander. Mild eftersmag, let cremet. Svagt humlet, let sød.

Den kommercielle wit-konge og bruggen, der genstartede hele wit-genren, brygget af legendariske Pierre Celis. Blev overtaget og kommercialiseret af Interbrew, senere fusioneret til InBev i 80'erne og voksede til den nuv. størrelse som et stort, internationalt brand.

I  de nederste lag, er bryggen naturligvis mere tåget, der er gær sedimeter og generel for bryggen en mere gæret smag. Sammenlignet med toppen, er den mindre frisk men har større cremet og krydret smag. Det kan derfor være en god idé at røre lidt rundt i flaske inden skænkning.

Som så mange andre af InBevs øl, er den egentlig ganske fin, et studie i, hvordan en "ren" bryg i genren skal være, dog uden de store ekstremiteter og armbevægelser. I kommercialiseringens navn er denne bryg letdrikkelig og udformet, så 99% af befolkningen kan drikke løs - og den ER liflig, en varm sommerdag. Har man smagt nogle af de mere tørre wit, er den nok lidt for sød og letdrikkelig. Dog stadig ganske udmærket. 4 glas!

Bryggeri: Brouwerij Hoegaarden (InBev)
Øltype:  Belgisk Wit
Ingredienser: Vand, bygmalt, hvedemalt, humle, appelsinskaller, koriander, gær
ABV: 4,9 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar