lørdag den 28. juni 2014

Dithmarscher Pilsener


Købt for € 0,?? hos Famila, Lübeck for 33 cl. flaske med patentlåg.

Det privatejede bryggeri Karl Hintz Dithmarsch GmbH & Co KG er baseret i Marne, Dithmarschen Slesvig-Holstens vestkyst. Det er primært kendt for bryg af Dithmarsch Pilsener. Et bonde bryggeri har været på stedet siden 1775. Bryggeriet selv blev grundlagt i 1884 af Christian Hintz og er stadig familieejet. Pr. januar 2014 er 60 personer er ansat og producerer ca. 220.000 flasker øl om dagen. Bryggeriet opretholder tradition og forsøger så vidt det er muligt, at benytte lokale råvarer.

Bryggeriets beskrivelse:
Dithmarsch Pilsener - klassiskerenMild, krydret og fuld af naturlig friskhed - Dithmarsch Pilsener smager umiskendeligt blid med kilde vand, ædel humle aroma og behagelig krydret, med frisk kulsyre. Urt: 11,6% Alkohol: 4,8% vol.
Mellem skum. Aroma af sød malt og krydderier og græs. Svagt karboneret, filtreret.

Smag af let sød malt, går over i krydderier og lidt græs. Svagt humlet, let bitter.

Pilsner fra markslandet nord for Elbens udmunding. Det er nærliggende at sammenligne med et andet nordtysk, traditionelt bryggeri, Flensburger Pilsener. Dithmarscher Pilsener er dog mindre bitter og mere behersket bitter- og aromahumlet, med et pænt ord blidere. Letdrikkelig og frisk, noget større karakter end tyske masseøl, men jeg savner noget mere bid - som fx førnævnte fra Flensburg. 3 glas!

Bryggeri: Dithmarscher Brauerei Karl Hintz
Øltype: Tysk Pilsner
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle og gær
ABV: 4,8 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar