mandag den 22. februar 2016

Thisted India Pale Ale

Købt for 15 kr. hos Netto for 50 cl. flaske.

Bryggeriets beskrivelse:
Øltypen India Pale Ale blev opfundet af engelske brygmestre i starten af 1800 tallet. Det var en udfordring, at brygge øl, der kunne holde til den 2 måneder lange sørejse til Indien, men med ekstra tilsætning af humle og en højere indbrygningsprocent, lykkedes det at udvikle en øl, der var robust nok til den lange rejse.
India Pale Ale er en lys gylden aromatisk øl, krydret med store mængder amerikansk humle (Centennial og Simcoe). Den let bitre og meget aromatiske smag, gør denne øl specielt velegnet som ledsager til krydrede orientalske retter.
Forhandles i Dansk Supermarkeds butikker; Føtex, Bilka, Salling og Netto.
India Pale Ale 50 cl. har en alkoholprocent på 5,9 %. 
Fra etiket:
I 1800-tallet blev øllet ofte dårligt på den lange rejse fra London til Indien. Man bryggede en stærkere øl med mere humle der bedre holdt til rejsen, og opfandt dermed stilen India Pale Ale.
Svagt skum. Aroma af fyrrenåle, citrus og græs. Svagtr karboneret, filtereret.

Smag af bitter malt, går over i citrus og græs. Mellem humlet, let bitter.

Udmærket omend let svag aroma med fyrrenåle, citrus og græs, i smagen er fyrrenålene dog væk, her er kun blandingen af citrus og græs. Egentlig ikke specielt bitter eller aromahumlet, de to tilbageværende smage harmonerer ikke. Citrussmagen forekommer syrlig, hvilket ikke er behageligt i denne forbindelse. Selv de normalt skudsikre amerikanske humler, kan man altså fejle med. Kniber sig lige til 3 glas!

Miniserie kun solgt hos Dansk Supermarked

Atter må jeg konstatere, jeg ikke tilhører Thisted Bryghus' segment, i denne miniserie kan jeg ikke engang kåre en vinder, jeg bryder mig ikke af nogen af dem. Hvorfor forsøge at ligne verdenskendte brands, der vel er kedelig, men for Thisted umulig at konkurrere imod, hvorfor tilføje stivelse, hvorfor ikke teste om de kun to, ellers udmærkede, amerikanske humler fungerer? Det er for uambitiøst!

Bryggeri: Thisted Bryghus
Øltype: Amerikansk IPA
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle (Centennial og Simcoe), gær. Tilsat antioxidant (ascorbinsyre)
ABV: 5,9 %
FG: 1012 (målt af mig)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar