tirsdag den 2. februar 2016

Saison Dupont Cuvée Dry Hopping 2015


Købt for 35 kr. hos Belgisk Bryg for 37,5 cl. flaske med korkprop.

Brasserie Dupont i Tourpes i det centrale West-Hainaut blev startet i 1950 på en gård hvor der siden 1759 også har brygget øl. I startet havde Moinette Blonde størst kommerciel succes, men da den amerikanske importør  i 1980'erne gjorde Saison Dupont berømt, blev bryggeriet centrum af revitaliseringen af hele saison genren.

Bryggeriets beskrivelse:
Alkohol indhold: 6,5% vol.Den første Saison Dupont Dry Hopping brygning daterer sig tilbage til 2010. Det er en lys overgæret øl, efter-gæret i flasken som den traditionelle Dupont Season. Det særlige ved denne specielle vintage, brygget i begrænsede mængder, er, at humle, der bruges til at tør humle, er forskellig hvert år. I år blev tre forskellige humlesorter valgt. Til tørhumling blev sorten "Minstrel" dyrket i England, benyttet.Kobberfarvet lys, tør og forfriskende, med vedvarende bitterhed. Tør humling med frugtagtige accenter og blomstret øl.Vores egen gær giver den aroma og smag. Flaskegæringen som kan vare længe i din kælder, resulterer i en kompleks og meget aromatisk øl.
Kraftig, vedblivende skum. Aroma af blomster og lidt sur frugt. Kraftig karboneret, ufiltreret.

Smag af bitter malt, går over i blomster og frugt. Kraftig humlet, bitter, tør.

Den lette, frugtige surhed går ikke igen i smagen, det gør tilgengæld den kraftige, blomstrede smag fra den tilsatte tørhumle Minstrel. Samme gærnoter fra den pragtfulde frugtagtige Saison Dupont husgær, dog med det ekstra skud tørhumle, lidt mere bitterhed og tørhed - uden det hele ender som IPA. Pragtfuld balanceret uden det bliver ekstremt. 5 store glas!
Mit kendskab til kristne traditioner er begrænset, men i dag skal man åbenbart spise pandekager til sin daglige øl, den såkaldte kyndelmisse. Disse pandekager med tilsat citra humle og ost passede perfekt med den tørhumlede Saison Dupont.

Bryggeri: Brasserie Dupont
Øltype: Saison
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær
ABV: 6,5 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar