torsdag den 18. februar 2016

Ter Dolen Blond

Købt for 24 kr. hos Belgisk Bryg for flaske med 33 cl.

Den nuværende borg Ter Dolen (De Dool) i Helchteren, 10 km nord for Hasselt, går tilbage til det 16. århundrede, men boets historie trækker endnu længere tilbage. I middelalderen fungerede det som sommerresidens, og senere som tilflugtssted for abbeder fra Sint-Truiden klosteret. Dens første registrerede omtale går tilbage til 1282. Gennem århundreder, havde slottet en turbulent historie. Indtil midten af ​​det 15. århundrede, blev slottet regelmæssigt slottet benyttet som tilflugtssted og var dermed årsag til konflikt, og blev gentagne gange ransaget og brændt. Efter den franske revolution blev det solgt til privat eje, og husede på et tidspunkt en skole. Under verdenskrigene blev tyske soldater indkvarteret. I 1977 var slottet var ubeboet og begyndte at henfalde. I 1993 købte Mieke Desplenter slottet og dets ejendom  og begyndte et renoveringsprojekt. Et år senere, åbnede Ter Dolen bryggeriet sine døre med stor anerkendelse. I 1994 blev en hypermoderne bryggeri installeret i vognporten af ​​den middelalderlige borg. Bryggeriet består af seks rustfrit stål cylinder koniske gær- og lager tanke. Brygkedelen har en kapacitet på 25 hl pr bryg. Siden 2013 har hele brygprocessen fundet sted i klosteret.

Bryggeriets beskrivelse:
Den første Limburg klosterøl Ter Dolen blev lanceret i 1994. Brygget med to typer af malt og to ædle humler, eftergæret i flasken. En fuld blid smag, en god tørstslukker. I 2010 af avisen "De Standaard" kåret som 3. bedste belgiske kloster øl.
Mellem skum. Aroma af krydderier og frugt. Mellem karboneret, ufiltreret.

Smag af let sød malt, går over i citrus, krydderier og frugt. Svagt humlet, let sød.

Samme karakteristika som nyligt anmeldte Ter Dolen Armand, blot med mindre af det hele, og selvfølgelig ikke tørhumlet. Krydderier og let citrus fra den svage humle og igen lidt frugt og vanilje fra gæren i denne halvsøde og naturligvis letdrikkelige bryg. Det siger sig selv - for lidt humle, for meget sødme. Kniber sig til 4 glas!

Bryggeri: Kasteelbrouwerij De Dool
Øltype: Lys Stærk Belgisk Ale
Ingredienser: Vand, malt, humle, gær
ABV: 6,1 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar