tirsdag den 1. december 2015

Vander Ghinste Brasserie LeFort


Købt for €1,30 hos Drankcenter Schotte, Waregem for 33 cl. flaske.

Overlevende familie (nu 5. generation) landbysbryggeri fra 1892 i Bellegem,  5 km syd for Kortrijk. I starten rullede "VanderGhinste Oud Bruin"over brosten i Bellegem og blev kendt så langt som til fransk Flandern. Lav gærtårn bygget i 1929 for at fremstille den nykomne pilsner. Begyndte i 1970 at fremstille geueze (Jacobins Gueuze i 1970, Jacobins Kriek i 1983, Jacobins Framboise i 1986). Max serien senere lanceret "for ungdommen". Kilde

Bryggeriets beskrivelse:
Den perfekte ægteskabDet virker som et twist af skæbne, at Omer Vander Ghinste, grundlægger af bryggeriet Omer Vander Ghinste i 1898 i Kortrijk for første gang gør bekendtskab med Marguerite Vandamme. Marguerite var barnebarn af Felix Verscheure, ejer af Brasserie LeFort, en blomstrende by-bryggeri på torvet i Kortrijk.Dette bryggeri fik sit navn frafæstningen Kortrijk, der stod på dette sted i årene 1600-1700. Felix Verscheure startede bryggeriet i 1854 og drev det i mere end 50 år. Hans søn Camille Vandamme, far til Marguerite sluttede sig til ham senere på bryggeriet.Da Felix Verscheure dør i 1911, arver Marguerite Vandamme bryggeriet og en masse cafeer i Kortrijk. Brygningen stopper og flyttes til Bellegem.
Smagen af ​​LeFort er gammel tradition med en rig historie. Bryggeren Omer Vander Ghinste skabte denne øl som en hyldest til dem, der mistede Kortrijk bryggeriet, som Vander Ghinste skylder så meget.LeFort er en kompleks, mørk øl på 8,5 ° med sød, frugtagtig og bløde noter. Pale- og ristede mørke byg malte giver en perfekt balance. Det viser også aromaer af chokolade / karamel og frugt med overgæring, en mørk øl med en helt unik smag.
Kraftig, vedblivende skum. Aroma af tyggegummi, karamel og frugt. Kraftig karboneret, ufiltreret.

Smag af let sød ristet malt, går over i karamel og frugt (tyggegummi). Svagt humlet, let sød.

Noget overraskende at sydtysk weizen-gær dominerer aromaen og delvis smagen med sin tyggegummi noter. I ingredienslisten findes endda nødder. Joh, der findes noget udefinerbart i eftersmagen uden jeg kan nævne hvorfra. Varm fylde, kraftig styrke men alligevel let drikkelig. Lidt særegen pga. førnævnte tyggegummi noter, generelt et lidt sødt udtryk. 4 glas!


Bryggeri: Brouwerij Omer Vander Ghinste
Øltype: Mørk Stærk Belgisk Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, hvede, nødder!, humle, gær
ABV: 8,5 %
FG:1014

Ingen kommentarer:

Send en kommentar