søndag den 27. december 2015

Bavik Pilaarbijter Bruin

Købt for €1,00 hos Drankcenter Schotte, Waregem for 33 cl. flaske.

Siden 1894 har familiebryggeriet Brouwerij Baviks høje bygninger kendetegnet landdistriktet Bavikhove i Flandern hvor der produceres et rigt udvalg af øl og læskedrikke. Bag succesen for dette uafhængige bryggeri, er familien De Brabandere. I dag styrer fjerde generation dette bryggeri.

Pilaarbijter blev grundlagt da Stift Brugge i anledning af bispedagen i Kortrijk i 2002, hvor diakon Rudy Raes fik ideen om at brygge øl, og det legendariske navn "Pilaarbijter", som betyder "hyklerisk" blev vedtaget. Billedet på glassene er taget fra et maleri af Pieter Bruegel den Ældre med hollandske ordsprog. Etiketten på øl er yderligere en tilføjelse af biskoppen af Brugge med teksten "cum Licentia dioecesis Brugensis" (med godkendelse af Stift Brugge) kilde

Mellem skum. Aroma af karamel og mørke frugter. Svag karboneret, ufiltreret.

Smag af bitter, ristet malt, går over i karamel, mørke frugter, lidt brød og nød. Svagt humlet, bitter.

Ægte dubbel med den bitterhed og ristede maltsmag, genren påskriver. Svag aromahumle og selv om de mørke frugter fra gæren anes, er det den ristede, bitre maltsmag, der dominerer. Her er især karamel, brød og nød, med lidt god vilje også chokolade. Dog kunne jeg ønske lidt mere fylde. 4 glas!

Bryggeri: Brouwerij Bavik
Øltype: Dubbel
Ingredienser: Vand, malt, humle, gær
ABV: 6,5 %
FG: 1010 (målt af mig)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar