fredag den 13. november 2015

Ratsherrn Rotbier

 Købt hos Famila, supermarked i Lübeck, 4-pack, 33 cl. flaske.

Tysk mikrobryggeri oprettet i 2010 og siden 2012 lokaliseret på Lagerstraße/Schanzenhöfe, tæt på Hamburgs centrum. Består foruden bryggeriet af spisested, mødelokaler, mikrobryg indkøb mm.

Bryggeriets beskrivelse:
"Rotbier" - hvidt skum, rav-rød øl farve. Lyder på en eller anden måde ligesom Hamburg. En øl med en ganske laaang tradition. Bryggerierne i Hamborg siges at have produceret en rød øl allerede i det tidlige 13. århundrede. Denne historie tog sin fart i 1536, da Joachim von Lohe startede bevægelsen med sine "Fewrrothen" øl i St. Pauli. Hans røde øl var så populære, at borgerne i Hamburg kom i hobetal til hans "kro" på Pepermölenbek. Den stakkels von Lohe kunne næsten ikke holde med efterspørgslen.
smagsnoter:
En udvalgt, særligt malt blanding og "Saphir" aroma humle giver vores Rotbier et harmonisk, glad helhedsindtryk. Maltet aroma med et strejf af karamel.
Svagt skum. Aroma af sød, ristet malt, karamel og mørke frugter. Svagt karboneret, ufiltreret.

Smag af let bitter, let ristet malt, går over i karamel, krydderier og mørke frugter. Svagt humlet, let bitter.

Lidt kraftigere humlet Wiener, men ikke så blid og fyldig, forekommer lidt doven, bla. pga. den svage karbonering.  Joh, dette mikrobryggeri kan proppe lidt ekstra humle i en Weiner og sådan set fungerer den for de fleste, men her mangler modet til at brygge noget, der skiller sig ud fra masserne. 3 store glas!
Bryggeri: Ratsherrn Brauerei
Øltype:  Wiener
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle (Herkules, Tradition, Saphir), gær,
ABV: 5,2%

Ingen kommentarer:

Send en kommentar