tirsdag den 24. november 2015

Frejdahl Nidhug

 Købt for 15 kr i Netto for 50 cl. flaske.

Frejdahl Bryggeri er et samarbejde mellem forfatter og idémand Jim Lyngvild og Vestfyen. Lyngvild har stor forkærlighed for skandinavisk pre-middelalder og har bor i en selvdesignet borg på Fyn. Både navne, historier og inspiration stammer fra Skandinavien, brygmester er Christoph Behnke fra Vestfyen.

Fra etiket:
Varm i farven som gyldent rav, sådan er en Nidhug. Man fornemmer straks den fyldige, maltede karakter. Karamel og chokolade, med et strejf af gæraroma, giver øllen en krydret balance mellem det elegant afbalancerede og den markerede skarphed. Dansk rug giver kraft i hver en mundfuld, og spiller på tonerne af fortidens stolte, danske øltraditioner. Ægte nordisk nydelse fra Arilds dage.
 Meget svagt karboneret. Aroma af karamel, rug, kaffe og eksotisk frugt. Meget svagt karboneret, filtreret.

Smag af tør, let bitter malt, går over i karamel, rug, kaffe og brød. Svagt humlet, let bitter, tør.

Speciel-korn bryg hvor rug er dominerende. Selvfølgelig smager det ikke helt af rugbrød, men den tørre, rå rugsmag går igen i bryggen foruden de sædvanlige gevinster fra mørkere malte: Karamel, brød, chokolade, kaffe. Tørheden er mere rug-tør end egentlig nedgæret. Ganske bred aroma-spektrum, der delvis går igen i smagen. Først overrasker den tørre rugsmag, afløst af karamel hvorefter det ligner en blid men tør stout. Det kræver lidt tilvænning hvorefter den ender drikkelig, men som en tør, rugøl der ender som en svag stout. Vel er det modigt at lancerede en så tør bryg, men den fungerer ikke for mig. 3 glas!

Bryggeri: Frejdahl Bryggeri brygget hos Vestfyen
Øltype: Korn øl
Ingredienser: Vand, bygmalt, rug, humle, gær
ABV: 5,2 %
FG: 1018

Ingen kommentarer:

Send en kommentar