fredag den 13. november 2015

Ratsherrn Pale Ale

Købt hos Famila, supermarked i Lübeck, 4-pack, 33 cl. flaske.

Tysk mikrobryggeri oprettet i 2010 og siden 2012 lokaliseret på Lagerstraße/Schanzenhöfe, tæt på Hamburgs centrum. Består foruden bryggeriet af spisested, mødelokaler, mikrobryg indkøb mm.

Bryggeriets beskrivelse:
Pale ale, som navnet antyder, er en original, engelsk opfindelse i det 17. århundrede. En Pale ale brygget af London brygger, Hodgson, opnåede tidligt berømmelse så tidligt som 1750. Naturligvis fandt denne type øl vej til Hamburg via engelske sømænd og havnen. Åben over for verden, som borgerne i Hamburg tilfældigvis var, viste den sig hurtigt at blive meget populær. Hamburg bryggeriet Deetjen & Schröder tog tidsånden til sig og specialiserede i produktion af de fleste engelske øl. I øvrigt er dele af bryggeriets kompleks stadig bevaret i dag.
smagsnoter:
Humle fra amerikanske Pacific Coast og typiske ale malte giver  Ratsherrn Pale Ale en fantastisk maltet aroma, der minder om tørre bær og friske citrusfrugter.
Svagt skum. Aroma af citrus, fersken, krydderier og frugt. Svagt karboneret, ufiltreret.

Smag af let bitter malt, går over i citrus, fersken, krydderier og frugt. Mellem humlet, let bitter.

Cascadehumlens citrussmag- og aroma dominerer denne amerikanske pale ale, de andre humler ender lidt mudret sammen, deres egenskaber er knap så distinkte. Kan man forliges med, en mellem humlet pale ale med cascade og så "noget andet" i baggrunden, fungerer den. Letdrikkelig og frisk, jeg kunne dog havde ønsket de gik helt den amerikanske vej med fuld-amerikanske, distinkte humler, kraftige humler og svage humler passer ikke sammen. 4 glas!Bryggeri: Ratsherrn Brauerei
Øltype: Amerikansk Pale Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle (Herkules, Tradition, Cascade, Saphir, Hallertauer Mittelfrüh), gær,
ABV: 5,6%

Ingen kommentarer:

Send en kommentar