onsdag den 18. november 2015

L’Alsacienne La Nid de Cigognes "Storkanascht"


Købt i specialbutik i Colmar, Frankrig, 33 cl. flaske.

"La Nid de Cigognes" og "Storkanascht" betyder storkerede. I Alsace betragtes storke med stor stolthed og alvor, ja som en form for regional symbol.

Som konsekvens af de forfærdentlige begivenheder natten d. 13/11 i Paris, vil de næste anmeldelser være af franske øl i hyldest og respekt til den franske nation og folk, jeg elsker. Det Frankrig jeg har besøgt så tit med den skønne natur og lange cykel- og tegneserietradition og som fødested for en stor del af den moderne filosofi.

Fransk fantombryggeri i Mulhouse med velfungerende blikfang på etiketterne. Brygget i Belgien

Mellem skum. Aroma af citrus, græs, hø, lidt sur. Mellem karboneret, meget ufiltreret - 1/10 af bryggen er vel sedimenter.

Smag af bitter malt, går over græs, hø, krydrede fenoler fra gæren. Mellem humlet, let bitter, let tør, let sur.

Ingen beskrevelse at finde på bryggen, men her er alle egenskaber for en ægte trippel. Noget bitter, ikke specielt kraftig humlet men nedgæret og især med en ganske flertydig aroma og smag fra gæren. Med lidt tilvænning bliver den såmænd ganske interessant. I modsætning til Blonde og Brune udgaven af den gæve Alsace-pige, er denne bryg noget mere udfordrende. Varme og fylde, stor kraft i smagen og pragtfuld gær. 5 glas!Bryggeri: L’Alsacienne, iflg. Ratebeer brygget hos Brunehaut
Øltype: Trippel
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær
ABV: 9 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar