torsdag den 8. oktober 2015

St. Louis Kriek


Købt hos Belgisk Supermarked, 25 cl. flaske.

Brouwerij Van Honsebrouck i Ingelmunster blev grundlagt i år 1900 af Emiel og Louisa Van Honsebrouck, i dag sidder syvende generation ved roret. I 1986 købte familien Ingelmunster slot.

Bryggeriets beskrivelse:
St-Louis Premium Kriek er en kriekøl, eller kirsebær øl, lavet på en lambic base. En fjerdedel af St-Louis Premium Kriek er saften af Obacinska kirsebær, der er blevet gennemsyret af Geuze i seks måneder. Det har også en mindre andel af St-Louis Kriek Fond Tradition. Denne øl er en tørstslukker med et lavt indhold af alkohol, med en overvældende sød aroma af kirsebær. Den er meget frugtagtig med et strejf af surhed og små strejf af mandel, der kommer fra kirsebærstene.
 Svagt skum. Aroma af kirsebær og lidt mandel. Svagt karboneret, filtreret.

Smag af let sød kirsebær, går over i lidt mandel. Meget svagt humlet, let sød, let sur.

Trods alt lambic men med tilsat saft, sukker og uforgærbare sødestoffer. Van Honsebrouck prioriterede den søde, letdrikkelige kriek, og det lykkedes trods alt. Jeg kunne godt tænke mig større kraft i kirsebærene med mere surhed tilsidst i smagspaletten. Sødmen føles såmænd kraftigere inden flasken er tømt, nej ikke en ægte tørstslukker, mere en sødavand. 3 glas!


Bryggeri: Brouwerij Van Honsebrouck
Øltype: Belgisk Frugt Lambic
Ingredienser: Vand, bygmalt, hvedemalt, kirsebær, kirsebærsaft, sukker, humle, gær, aromastoffer, sødestof: Steviolglycosiden fra Stevia, antioxidant: Ascorbinsyre
ABV: 3,2 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar