lørdag den 24. oktober 2015

Leffe Royale Cascade IPA

 Købt for €5,99 i Delhaize, Antwerpen for 4*33 cl. flasker.

Bryggeriets beskrivelse:
Kort fortalt:INTENS friskhed og LYS CITRUSE NOTER, 7,5%Leffe Royale Cascade udmærker sig ved en livlig karakter, intens friskhed og mild citrus (citron og gul grapefrugt). Gennem tørhumling processen bliver denne gyldne blonde øl en reel IPA (et "India pale ale", en øl med en øget aromahumle) for kendere. Få mest ud af nydelsen, anbefaler vores brygmester at Cascade IPA nydes i et Leffe Royale glas..En kort historie om en legendarisk øl:For en brygmester, er der intet mere dyrebart end humlen. Fordi humlen bestemmer alle egenskaberne af øllet: Karakter, smag og farve. Valget af humle er grundlaget for alt og gøres med stor viden og præcision. Da brygmesteren Charles Nowen udviklede Leffe Royale serien havde han den klare ambition: at udvikle en ekstraordinær og særpræged øl, der er både unik og speciel. Efter at han havde rejst verden rundt på udkig efter de allerbedste humlesteder, valgte han endelig tre humler. En af disse er Cascade humlen. En prestigefyldt humle sort, der dyrkes i Cascade Mountains i USA.
En lille forklaring fra Leffe, hvorfor de lancerer denne serie med rigtig humlede øl, endda med tørhumling, uden det ligner en plausibel forklaring. Jeg gætter på, at giganten har følt sig inspireret af især Duvels serie, men også af mange amerikanere. Så efter ét års udvikling og sikker massevis af fokusgrupper, lanceres disse tre i "Leffe Royale" serien, så vidt jeg forstår indtil videre kun i Benelux. Læs i øvrigt Kajs Ølblogs næsten synkrone anmeldelser af trillingerne: Cascade, Mapuche og Whitbread Golding.

Mellem skum. Aroma af citrus, sød malt, honning og krydderier. Mellem karboneret, filtreret.

Smag af let sød malt, går over i citrus, krydderier og frugt. Mellem humlet, let bitter.

Det lyder naturstridigt at InBev pludselig lancerer en ægte amerikansk IPA, endda tørhumlet - og det er det selvfølgelig også. Min mistanke blev bekræftet, den bygger på gårsdagens anmeldese, Leffe Royale. En udmærket, Lys Stærk Belgisk Ale af den mindre humlede, mere letdrikkelige, let søde slags. Alt går igen, den varme fyldige smag, alkoholstyrken og den afsluttende, frugtagtige gærsmag. Lige med undtagelse af humlen, hvor især Cascade'en smages. Som IPA betragtet ganske let bitter, humlestyrken ligner slet ikke ægte amerikanske IPA'ere, men nyd den som en ufortyndet Leffe (uden stivelse) med lidt mere humlekant - og sådan fungerer den. En fin humlet Lys Stærk Belgisk Ale havde været en bedre betegnelse. 4 glas!

Anden anmeldelse i denne Leffe kavalkade

Bryggeri: InBev Belgium
Øltype: Amerikanske IPA (Lys Stærk Belgisk Ale hvis nogen spørger mig)
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær, kuldioxid
ABV: 7,5 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar