onsdag den 14. oktober 2015

Abbaye de Valmagne Blonde


Købt hos klosterets souvenirbutik, 33 cl. flaske.

Abbaye de Valmagne er et tidligere kloster i nærheden af Villeveyrac, Hérault, i det syd-centrale Frankrig og er et udpeget historisk monument.
Valmagne Klosteret blev grundlagt som et benediktinerkloster i 1138, men kun tyve år senere var det knyttet til cistercienserkloster Ordenen efter dekret af pave Hadrian IV, hvilket det forblev indtil den franske revolution, hvor klostre i Frankrig blev konfiskeret af staten og enten solgt eller ødelagt. Valmagne undgik nedrivning og blev solgt intakt til Monsieur Granier-Joyeuse i 1791 som konverterede klosterkirken til en vin kælder til modning af vin i store tønder, en funktion, den stadig tjener i dag.


Abbaye de Valmagne pakken inkluderer foruden klosteret, de historieske monumenter, flere haver, vinsmagning og en terroir restaurant, ølbrygningen står mikrobryggeriet Brasserie d'Oc, i Meze, 8 km mod syd, for. Åbnet i 2004 og bestræber sig på hårdværksmæssige dyder som lokale råvarer og naturlige ingredienser.

Bryggeriets beskrivelse:
Kraftig humlet af franske humle sorter Brewers Gold og strisselspalt, tilsat ingefær.
Dubbel type,blide toner af alkohol, ufiltreret, intens lys farve med kompakt skum. Special udvalgt gær giver rundhed.
Serveres ved 8/10 ° C Bedst før 18 måneder. 6,5%
Meget kraftigt skum. Aroma af citrus, krydderier og frugt. Mellem karboneret, ufiltreret.

Smag af let sød malt, går over i krydderier og frugt. Mellem humlet, let sød.

Den tilsatte ingefær kan meget svagt anes til sidst, når man ved det - men fint skjult. Den er såmænd fint aromahumlet, dog kun af den typiske franske strisselspalt (klassisk i Kronenbourg 1664) med den lyse, blomsterede smag, desværre noget ensidig, men bitterheden fylder ikke med, så den ender uharmonisk. Jeg kan selvfølgelig sagtens forestille mig den frisk i 30 graders sydeuropæisk varme, men den mangler harmoni og smag. 3 glas!

Bryggeri: Brasserie d’Oc
Øltype: Belgisk Pale Ale
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, sukker, ingefær og gær
ABV: 6,5 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar