torsdag den 29. oktober 2015

N’Ice Chouffe

Købt for 55 kr. hos Belgisk Bryg for 75 cl. flaske.

I slutningen af 1970'erne besluttede de to svogere Pierre Gobron og Chris Bauweraerts at starte deres eget bryggeri. Første bryg på et 49 l mæskekar blev lanceret 27 August 1982. I 2006 overtaget af Duvel-Moortgat der var villig til at investere i Achouffe og udvikle bryggeriets potentiale. Hyldest til de dværge, som bor i de dybe skove i Ardennerne. Placeret i Achouffe, 25 km nord for Bastogne.

Bryggeriets beskrivelse:
"Den Stærke Stout N'Ice Chouffe varmer dig i pit af vinteren. Krydret (timian, og Curaçao) og lidt humlet, er det en velafbalanceret øl. N'Ice Chouffe er ufiltreret og eftergæret, aftappet i tønde.
Sæsonøl tilgængelig fra midten af oktober til midten af februar. "
 Mellem skum. Aroma af krydderier, karamel og mørk frugt. Svagt karboneret, ufiltreret.

Smag af let bitter malt, går over i citrus, karamel, krydderier og mørke frugter. Mellem humlet, let bitter.

Vinterbryg fra sidste år, men holdbar 8 mdr. endnu, takket været den kraftige alkohol - der egentlig først bemærkes ved opvarmning, hvor den forekommer varmere. Den tilsatte Curaçao dominerer, den smagbare krydrede humle balancerer fint den eller kraftige alkohol. Ved opvarmning bliver spritten mere fremtrædende over vinder over varmen. På trods af den mørke farve uden smag af ristet malt. Generelt sætter bryggen sig mellem to stole, enten for sprittet eller for lidt humlet. 4 glas!

Bryggeri: Brasserie d’Achouffe
Øltype: Mørk Stærk Belgisk Ale
Ingredienser: Vand, malt, humle, sukker, Curaçao, timian, gær
ABV: 10 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar