tirsdag den 6. oktober 2015

Alvinne Gaspar


Købt for 29 kr. hos Belgisk Bryg for 33 cl. flaske.

Picobrouwerij Alvinne i Heule, tæt på Kortrijk startet i 2002 som et non-profit bryggeri i Ingelmunster med en kedel størrelse på kun 400 l. I 2011 flyttede bryggeriet til Heule og købte et 20 hl brygsystem og producerer nu til andet end blot lokalområdet.

Bryggeriets beskrivelse:
Gaspar er en af de kraftigst humlede øl i Belgien. Ufiltreret, upasteuriseret, flaske med naturlig karbonering, velafbalanceret, kompleks humle aroma og en langvarig, mousserende, bitter humleafslutning Serveres køligt (54 ° F) i en tulipan-glas. 18 ° Plato; 20 EBC; 115 IBU (Hallertau, Goldings og Saaz)
Meget kraftig skum. Aroma af  citrus, krydderier og frugt. Svagt karboneret, ufiltreret.

Smag af bitter malt, går over i kryddeier og citrus. Meget kraftig humlet, bitter.

Ingen bloggere kom til skade under åbningen af denne bryg takket været Belgisk Brygs advarsler, alligevel kunne skum på bordet ikke undgås. I første omgang kan nyderen vanskeligt undgå den kraftige skum, dernæst venter den ekstreme bitterhed. Skummens aroma virker neutral og tilforladelig, men når nyderen med fingeren tørrer den fremmasende skum, der stiger op fra flasken, af og smager skummet, får han en fornemmelig af, hvad der venter. Her er virkelig humlet igennem, og alle humlerne kan smages distinkt. Først når smagsløgene har tilvænnet sig, smages den afsluttende frugtsmag. På sin vis udfordrende og mangfoldig i den hårdføre balance mellem kraftig smag og ekstremitet. Selv om jeg elsker den, tager jeg ikke flere af gangen. 5 glas!

Bryggeri: Brouwerij Alvinne
Øltype: Lys Stærk Belgisk Ale
Ingredienser: Vand, 4 forskellige bygmalt, humle (Magnum, Chinook, Columbus, Mittelfruh), gær (egen Morpheus stamme)
ABV: 7,9 %
IBU:115

Ingen kommentarer:

Send en kommentar