fredag den 16. maj 2014

Youngs Double Chocolate Stout


Købt på tilbud for 13 kr.  i Netto for 50 cl. dåse.

Bryggeriets beskrivelse:
Ikke overraskende for en øl fra Youngs, en stabil, dobbelt chokolade Stout er blevet anerkendt som en prisvindende bryg ved flere lejligheder, herunder: Brewing Industry International Awards Gold Medal Winner 2000 Sølvmedalje Winner 2002 og Bronze Medal Winner 1998 og 2004. Luksuriøs og samtidig med et strejf af dekadence, har Youngs Double Chocolate Stout det hele og leverer en tilfredsstillende, overbærende smag uden nogensinde at blive alt for sød.Pale Ale og Crystal malt, Chocolate Malt, en speciel blanding af sukker, Fuggle og Golding humle, ægte mørk chokolade og chokolade essens kombineres for at levere en stout med rigtige ingredienser.
Dåsen indeholder en patenteret plastikkugle som giver mere cremet skum, hvilket ser ud til at fungere - skummen er jævn med små, fine bobler.

Mellem, vedhængende skum. Aroma af kaffe, ristet malt og chokolade. Svagt karbonering, filtreret.

Smag af ristet, let bitter malt, går over i kaffe og chokolade. Svagt humlet, let bitter, ristet.

Ganske fin, traditionel britisk stout. Desværre ikke meget humlesmag som traditionen forskriver, ender næsten sød (for en stout) og blid. Letdrikkelig med fin smag og fylde i forhold til den svage alkohol, kunne dog godt tænke mig lidt mere karakter. 3 store glas!

Bryggeri: Wells & Youngs
Øltype: Sweet Stout
Ingredienser: Vand, bygmalt (Pale-, Crystal og Chokolade), humle (Fuggle, Golding), gær,
ABV: 5,2 %

Ingen kommentarer:

Send en kommentar